zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Flaczki z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie nasyci nie jedną osobę.

Flaczki z warzyw

Składniki:

Flaczki z warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z warzyw
Warzywa oczyścić, umyć, pokroić w słupki. Margarynę stopić, zmieszać z olejem, włożyć warzywa, podlać odrobiną wody, dusić pół godziny, doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Makaron ugotować na półmiękko, odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, posypać tartą bułką, Uduszone warzywa wymieszać z makaronem, wyłożyć do naczynia posypać serem. Wstawić do piekarnika, zapiec, wystawić , kiedy na powierzchni wytworzy się rumiana skórka. Jajka wyszorować szczoteczką, ugotować na twardo, posiekać, zmieszać z drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem, zapieczone warzywa posypać zieleniną z jajkami.
Smacznego