Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Flądra ala po grecku na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Flądra ala po grecku na parze to świetny pomysł na piątkowy obiad. Z racji ograniczania kalorii przygotowałam całe danie na parze - wyszło wyśmienicie

Flądra ala po grecku na parze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flądra ala po grecku na parze

 

  • flądra 100g
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1/2 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • pasta paprykowa 1 łyżka
  • sól ziołowa

Sposób przygotowania:

Flądra ala po grecku na parze
Rybę oprószamy solą ziołowa i układamy w parowarze. Marche, pietruszkę i cebule obieramy - cebulę kroimy a marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Naczynie do zupy umieszczamy nad rybą, wrzucamy warzywa i podlewamy 50 min wody. Parowar ustawiamy na 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy do warzyw pastę - dokładnie mieszamy. Rybkę umieszczamy w warzywach na 5 minut i podajemy
Flądra ala po grecku na parze
w parowarze umieszczamy rybę i oprószamy solą
Flądra ala po grecku na parze
w naczyniu do zupu umieszczamy wszystkie warzywa
Flądra ala po grecku na parze
na koniec dodajemy pastę paprykową i mieszamy
Flądra ala po grecku na parze
na kilka minut umieszczamy rybę w warzywach