Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Flądra na puree ziemniaczanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Flądra na puree ziemniaczano-pietruszkowym to fantastyczny obiadek nie tylko piątkowy

Flądra na puree ziemniaczanym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flądra na puree ziemniaczanym

 

Sposób przygotowania:

Flądra na puree ziemniaczanym
Fladrę świeżą myjemy a następnie oprószamy solą i pieprzem, w jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do obtoczenia, rybę panierujemy w jajku i mące i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu - smażymy na wolnym ogniu. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, jeszcze gorące przekładam do blendera, dodaję masło, mleko i natkę pietruszki i całość dokładnie rozdrabniam i łączę do uzyskania gładkiego puree ziemniaczanego. Na talerz nakładamy porcje puree na której układam upieczoną rybę, podaję posypując natką pietruszki
Flądra na puree ziemniaczanym
płaty ryby panieruję w jajku i mące pszennej
Flądra na puree ziemniaczanym
opanierowane rybki wkładam na rozgrzany tłuszcz
Flądra na puree ziemniaczanym
smażę rybkę na złoty kolor z dwóch stron
Flądra na puree ziemniaczanym
z ziemniaków masła mleka i natki przygotowuję puree