reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Flądra po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

W ten sposób robię większość ryb morskich, czasami panierując tylko mące

 Flądra po mojemu

Składniki:

Flądra po mojemu

 

  • 4 szt flądry
  • 1/2 kg cebuli
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • jajko, mąka i bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Flądra po mojemu
Cebulę kroimy w pióra i mieszamy z cukrem i octem- odstawiamy na 15 minut. Flądrę dokładnie myjemy- szczególnie okolice głowy, posypujemy solą i pieprzem. Rybę układamy warstwami, przekładając cebulą i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie flądrę wyjmujemy z cebuli, osuszamy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia panierki

Tagi:

jajko tarta jajka