iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Flądra pod pierzynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię ryby. Szczególnie w całości. Tak podana ryba stanowi świetny cały obiad gdzie nie potrzeba żadnych składników.

Flądra pod pierzynka

Składniki:

Flądra pod pierzynka

 

Sposób przygotowania:

Flądra pod pierzynka
Ryby oprószyć solą a potem pieprzem. Następnie obtoczyć każdą rybę w mące i usmażyć na złoto. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Por kroimy a krążki a cebulę w piórka. Następnie każda rybę układamy w naczyniu do pieczenia. Przykrywamy cebula i porem. Brokuły kroimy na małe kawałki i kładziemy w naczyniu. Całość posypujemy starym serem. Pieczemy w temperaturze 170stopni przez 20minut podajemy gorące.

Tagi:

sery ser