kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Flądra w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niestety nie robię jej często-trudno u mnie dostać flądrę :(

Flądra w sosie warzywnym

Składniki:

Flądra w sosie warzywnym

 

  • 2 filety z flądry
  • 3 łyżki mąki
  • oliwa z oliwek
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Flądra w sosie warzywnym
Filety otaczamy w 2 łyżkach mąki i smażymy na złoto z obu stron.Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki i dusimy na oliwie.Dodajemy posiekaną drobno cebulkę, pokrojona w kostkę marchewkę i pietruszkę.Dusimy do miękkości.Przecieramy przez sitko.Resztę maki rozprowadzamy bulionem,wlewamy do warzyw.Dodajemy przecier i doprawiamy solą,pieprzem oraz papryka do smaku.Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem.Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200*C.Smacznego!