Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Flądra zapiekana w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna i lekka rybka do obiadu

Flądra zapiekana w cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flądra zapiekana w cebuli

 

  • 2 filety z flądry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 3 łyżki masła
  • przyprawa do ryb
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Flądra zapiekana w cebuli
Filety nacieramy z obu stron przyprawą do ryb. Dno naczynia żaroodpornego lekko smarujemy masłem i wkładamy do niego filety (skórą ku dołowi). Cebulę kroimy w grubsze półplasterki, czosnek drobno siekamy, koperek również. Rybę obkładamy cebulą oraz czosnkiem, następnie posypujemy koperkiem. Calość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pozostałe masło i wkładamy na 20 minut do piekarnika w temp. 170*. Rybę podajemy z ziemniakami i surówką
Flądra zapiekana w cebuli
Etap 1 filety mogą być mrożone, ale lepsze swieze
Flądra zapiekana w cebuli
Etap 2 cebule i czosnek kroimy ,koperek siekamy
Flądra zapiekana w cebuli
Etap 3 filety rybne obkladamy warzywami.
Flądra zapiekana w cebuli
Etap 4 na koniec dodajemy maslo i zapiekamy