Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Flaki wieprzowe na kostce rosołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Flaki wieprzowe są bardzo smaczne ale trzeba je długo gotować.

Flaki wieprzowe na kostce rosołowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Flaki wieprzowe na kostce rosołowej

 

 

Sposób przygotowania:

Flaki wieprzowe na kostce rosołowej
Flaki obgotować kilka razy w czystej wodzie. W rondlu zagotować wodę, dodać kostki rosołowe, włożyć obgotowane flaki, dodać ziele angielskie, listki laurowe, majeranek, przyprawę do flaków i gotować pod przykryciem na małym ogniu. Po około 2 godzinach gotowania dodać pokrojone warzywa i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania wlać z mąkę wymieszaną w małej ilości zimnej wody, zagotować. Do ugotowanych flaków dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Flaki wieprzowe na kostce rosołowej
Flaki obgotować kilka razy za każdym razem odlewając wodę
Flaki wieprzowe na kostce rosołowej
Włożyć do przygotowanego wywaru z kostki rosołowej, dodać przyprawy i gotować do miękkości