Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Flaki wołowe z warzywami i mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Flaki wołowe z dodatkiem delikatnego mięsa z kurczaka i warzyw są bardzo smaczne i pożywne. Smacznego.

Flaki wołowe z warzywami i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaki wołowe z warzywami i mięsem

 

Sposób przygotowania:

Flaki wołowe z warzywami i mięsem
Mięso z kurczaka umyć i ugotować z marchewką, pietruszką, gałązką lubczyku, odrobiną soli i pokrojonym porem. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę.

Oczyszczone flaki dokładnie umyć, zalać wrzącą wodą i gotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, przepłukać, ponownie zalać wrzątkiem i gotować około 10-15 minut, odcedzić, wypłukać, osączyć, wsypać do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać liście laurowe, angielskie ziele, kilka ziarenek pieprzu i gotować około 1-1,5 godziny.

Pod koniec włożyć pokrojone w słupki ugotowane mięso z kurczaka i warzywa. Dodać przyprawę do flaków i majeranek, połączyć z zasmażką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. 
Flaki wołowe z warzywami i mięsem
Mięso z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw.
Flaki wołowe z warzywami i mięsem
Obgotowane 2 razy flaki zalać wywarem z kurczaka, dodać przyprawy.
Flaki wołowe z warzywami i mięsem
Pod koniec gotowania dodać ugotowane mięso i warzywa.
Flaki wołowe z warzywami i mięsem
Połączyć z zasmażką, dodać przyprawę do flaków, zagotować.