Strona główna Flaki z zasmażką

Flaki z zasmażką

Flaki « poprzedni | następny »
kissandra - Przepis na: Flaki z zasmażką offline

Szef Kuchni
Przepisy: 81
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Flaki z zasmażką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Pyszne flaczki, przepis mojej mamy :)


trudność: średne
czas:

Flaki z zasmażką - SKŁADNIKI:

  • 2 kilogramy flaków( oczyszczonych i odgotowanych)
  • 2-3 marchewki
  • kawałek selera
  • 1 pietruszka
  • pół pora
  • 2 ząbki czosnku
  • ziele angielskie8 szt.
  • liść laurowy 4 szt.
  • pieprz
  • korpus dużego kurczaka
  • 30 dag. wołowiny
  • gałka muszkatałowa ok. pół łyżeczki
  • imbir 1 łyżeczka
  • curry 1 łyżeczka pieprz i sól do smaku
  • majeranek 2 kostki rosołowe drobiowe
  • Na zasmażkę:
  • 0,5 szklanki mąki
  • olej

Flaki z zasmażką - PRZYGOTOWANIE:

Flaki kroimy w paseczki, warzywa i mięso według uznania. Gotujemy w wodzie w dużym garnku flaki, mięso, warzywa, korpus i przyprawy (oprócz majeranku). Jak mięso na korpusie zmięknie, to wyjąć i obrać mięsko, dorzucić pod koniec gotowania.Gotować ,aż flaki będą mięciutkie.
Zasmażka: na suchej patelni zrumienić mąkę, zestawić patelnię na bok i rozprowadzić z olejem. Zasmażkę dodajemy do flaków jak już będą miękkie, mieszamy aż się połaczy, gotujemy jeszcze chwilę, zdejmujemy z ognia, wsypujemy majeranek i przykrywamy, aby się zaparzył.
Smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaki z zasmażką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Flaki
Flaki na rosole Flaczki z wiejskiego kurczaka Flaczki z kurczaka
Flaczki wieprzowe A'la flaczki z kurczaka Flaczki wołowe na kurczaku.
Flaki jelenie Flaki wołowe na bulionie Flaki jelenie na ostro
Flaki wg Alex Ala flaczki Flaki tradycyjne wg Dorci

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane