kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Forszmak z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Grzyby ugotować w słonej wodzie (rydze usmażyć).

Forszmak z grzybów

Składniki:

Forszmak z grzybów

 

  • grzyby (borowik lub rydz) 40 dag
  • cebula 2 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • ocet 2 łyżeczki
  • jajo 1 szt
  • natka pietruszki lub koper pół pęczka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Forszmak z grzybów
Grzyby ugotować w słonej wodzie (rydze usmażyć). Gdy przestygną, drobno pokrajać, dodać posiekaną, sparzoną we wrzątku i skropioną octem cebulę oraz jaja ugotowane na twardo i posiekane. Całość wymieszać, przyprawić do smaku, dodać posiekaną zieleninę. Przybrać cząstkami jaj i grzybów. Podawać jako zakąskę.

Tagi:

grzyby