Strona główna Forszmak z kurczaka

Forszmak z kurczaka

Mięsne « poprzedni | następny »
kusza23 - Przepis na: Forszmak z kurczaka offline

Kucharz
Przepisy: 15
Forszmak z kurczaka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wspaniała potrawa na niedzielny obiad.


trudność: średne
czas:

Forszmak z kurczaka - SKŁADNIKI:

Forszmak z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Z udek i oczyszczonej posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej i podsmażamy pokrojoną w paski paprykę oraz ogórki konserwowe. Oddzielnie smażymy pieczarki pokrojone w cienkie paski. Mięso z udek drobno kroimy i wrzucamy do rosołu, dodajemy podsmażoną paprykę z ogórkami i pieczarki. Lekko mieszamy i gotujemy ok. 25 minut. Do forszmaku dodajemy koncentrat pomidorowy, a następnie zagęszczamy zupę łyżką mąki rozmieszaną z wodą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Forszmak z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka Ognisty kociołek
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa Pikantna zupa gulaszowa
Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką Zupa warzywno - mięsny mix
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane