kusza23

kusza23

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Forszmak z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniała potrawa na niedzielny obiad.

Forszmak z kurczaka

Składniki:

Forszmak z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Forszmak z kurczaka
Z udek i oczyszczonej posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej i podsmażamy pokrojoną w paski paprykę oraz ogórki konserwowe. Oddzielnie smażymy pieczarki pokrojone w cienkie paski. Mięso z udek drobno kroimy i wrzucamy do rosołu, dodajemy podsmażoną paprykę z ogórkami i pieczarki. Lekko mieszamy i gotujemy ok. 25 minut. Do forszmaku dodajemy koncentrat pomidorowy, a następnie zagęszczamy zupę łyżką mąki rozmieszaną z wodą. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.