Anchois przygotowane samodzielnie

Obserwuj wątek

Odp: Anchois przygotowane samodzielnie

ewela24
  • ewela24

  • Posty: 323
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja robiłam samodzielnie anchois i muszę przyznać, że wyszły bardzo smaczne!

Odp: Anchois przygotowane samodzielnie

Polpal
  • Polpal

  • Posty: 174
  • Przepisy: 153
  • Artykuły: 40
Nie 4 miesiące tylko 4 godziny minimum ale trochę dłużej jest lepiej, tu jest po angielsku, jak nie znasz angielskiego to za dużo, żeby tłumaczyć.

http://fishcooking.about.com/od/smokebrine/ss/white_anchovies_all.htm

Anchois przygotowane samodzielnie

Miłosz
  • Miłosz

  • Posty: 2
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Witam wszystkich i pozdrawiam z gorącej Chorwacji w której spędzam wakacje . Tak się składa że stałem się szczęśliwym posiadaczem kilku kilogramów sardeli. Moi gospodarze poczęstowali nas świeżymi, grilowanymi, polanymi oliwką własnej produkcji sardelami - pychota.
Ja chciałbum część z sardeli przeznaczyć na zrobienie anchois. z tego co dowiedziałem się filetowane sardynki zasypuje się obficie morską solą w garnku, przygniata kamieniem i czeka 4 miesiące.
Chciałbym zapytać o więcej szczegółów przygotowania anchois, bo w internecie znajduję jedynie przepisy z wykorzystaniem gotowego produktu konserwowanego do różnych potraw.
Może ktoś ma jakieś już doświadczenia
Pozdrawiam

Odpowiedz na/ edytuj Anchois przygotowane samodzielnie