Bakłażan

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Bakłażan

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 357
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Czyli już wszystko jasne. Przeoczyłem najważniejszy etap przygotowania dania Już więcej tego błędu nie popełnię. Dzięki miłe panie za naprowadzenie mnie na właściwy tor

Odp: Odp: Bakłażan

mocsłodkości
Dokładnie tak. Zgadzam się z Tobą w 100%. Bakłażan bez posypania go solą jest dosłownie niejadalny Też popełniłam taki błąd jak robiłam z niego danie po raz pierwszy. Jednak jak to się mówi "Człowiek uczy się na błędach". Kolejne danie z bakłażanem wyszło genialne

Odp: Bakłażan

ciasteczka
Bakłażan z natury ma w sobie gorycz, Można się jej z łatwością pozbyć Bakłażana kroisz posypujesz solą i odstawiasz, by puścił sok. Powstałą wodę odlewasz, a kawałki bakłażana osuszasz np. ręcznikiem papierowym i gotowe

Bakłażan

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 357
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Dlaczego bakłażan jest gorzki? Przygotowywałem wczoraj po raz pierwszy danie z bakłażanem i było delikatnie mówiąc okropne. Wyszło tak gorzkie, że masakra. Jakieś pomysły? Już więcej nie sięgnę po to warzywo :/

Odpowiedz na/ edytuj Bakłażan