bigos

Obserwuj wątek

Odp: Odp: bigos

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 268
  • Artykuły: 1
MIUCCIA napisał(a):

Mi wlasnie nie za duzo wyszlo, bo robilam ze slodkiej kapustki (tu gdzie mieszkam kwaszonej nie robia... )
I z polowy glowki kapusty zrobilam golabki, a z reszty wlasnie bigosik.

Pozazdrościłam Ci i zrobiłam dzisiaj białą kapustkę zasmażaną!
obrazek

Odp: bigos

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Heniu...bardzo dziękuję za miłe słowa.

Odp: bigos

MIUCCIA
  • MIUCCIA

  • Posty: 80
  • Przepisy: 15
  • Artykuły: 1
Mi wlasnie nie za duzo wyszlo, bo robilam ze slodkiej kapustki (tu gdzie mieszkam kwaszonej nie robia... )
I z polowy glowki kapusty zrobilam golabki, a z reszty wlasnie bigosik.

Odp: bigos

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 268
  • Artykuły: 1
Widzisz, skoro taki autorytet kulinarny jak Bahus potwierdza, co Ci napisałam na priv, to bigosik przetrwał! Chętnie bym spróbowała! Rzadko robię, bo nie da się zrobić mało i we dwójkę jemy i jemy...

zmieniono 1 raz (ostatnio 11 lut 2011 09:07 przez Henia)

Odp: Odp: bigos

MIUCCIA
  • MIUCCIA

  • Posty: 80
  • Przepisy: 15
  • Artykuły: 1
Dzieki. Juz jest w lodowce i nie pachnie brzydko, ale troche sie martwilam, ze sie juz nie nadaje.

Odp: bigos

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Nie. Nie zepsuje się tak szybko .Jednak lepiej wynieść za okno (jak masz warunki) lub wstawić do lodówki.

bigos

MIUCCIA
  • MIUCCIA

  • Posty: 80
  • Przepisy: 15
  • Artykuły: 1
Wczoraj uotowalam bigos (zaznaczam, pierwszy raz) i po ostygnieciu nie wlozylam go do lodowki. Zrobilam to dopiero dzis wieczorem. Czy bigos moglby sie juz popsuc, stracic na swiezosci?

Odpowiedz na/ edytuj bigos