ciasto na pierogi

Obserwuj wątek

Odp: ciasto na pierogi

misia5
  • misia5

  • Posty: 1601
  • Przepisy: 517
  • Artykuły: 0
Możesz podać proporcje składników? Dzięki temu łatwiej będzie udzielić Ci rady. Bez tego ciężko powiedzieć co jest nie tak i co zrobić, żeby ciasto było elastyczne i nie kleiło się do rąk.

Odp: ciasto na pierogi

Myszkaaa
  • Myszkaaa

  • Posty: 9
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja zazwyczaj robię ciasto na pierogi wg przepisu. Zawsze zwracali mi uwagę na to, żeby wodę jaką dodajesz do mąki była maksymalnie ciepła. Ciasto dzięki temu robi się bardzo elastyczne i nie klei się do rąk. Jeśli faktycznie ciasto lekko się lepi warto dodać mąkę, tak abyś je później bez problemu mogła rozwałkować. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno odpocząć ok pół godz zanim je będziesz chciała rozwałkować.

ciasto na pierogi

ewela24
  • ewela24

  • Posty: 323
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Hej! Czy wiecie, co trzeba zrobić, żeby ciasto, które przygotowuję na pierogi nie kleiło się do rąk? Nie wiem, czy podsypywanie mąką jest ok, ponieważ ciasto może zrobić się z kolei za twarde. Może macie jakieś sprawdzone pomysły?

Odpowiedz na/ edytuj ciasto na pierogi