Co to za mieso i co z tego zrobic ?

Obserwuj wątek

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

Persik
  • Persik

  • Posty: 913
  • Przepisy: 1125
  • Artykuły: 42
jeśli zjadliwe to przepisów znajdziesz wiele, jesteś pewien że to nie teściowa

Odp: Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

tokijka
  • tokijka

  • Posty: 452
  • Przepisy: 65
  • Artykuły: 6


zmieniono 1 raz (ostatnio 19 paź 2009 06:33 przez tokijka)

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

bryn1u
  • bryn1u

  • Posty: 24
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
To nie jest schabowy to jest zamrozona wolowina a zurek wyszedl idealny !

zmieniono 1 raz (ostatnio 12 wrz 2009 15:56 przez bryn1u)

Odp: Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
misia53 napisał(a):

Schabowy się cyba rozpłatał

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

misia53
  • misia53

  • Posty: 7268
  • Przepisy: 345
  • Artykuły: 0
Schabowy się chyba rozpłatał

zmieniono 1 raz (ostatnio 11 wrz 2009 18:18 przez misia53)

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

Persik
  • Persik

  • Posty: 913
  • Przepisy: 1125
  • Artykuły: 42
płat schabowego z kością

Odp: Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

bryn1u
  • bryn1u

  • Posty: 24
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
To jest zamrozone. To chyba jest wieprzowinka, ale nie jestem pewien dostalem z domu i mam sobie z tym radzic. Zrobilem tak jak wyzej ktos napisal i gotuje zurek dodalem tego zurku z butelki i co dalej ? Chcialbym, zeby byl taki kwasny cos ala wigilijny taki bialy bialusienki jak takie cudo osiagnac ?

zmieniono 1 raz (ostatnio 11 wrz 2009 17:30 przez bryn1u)

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

misia53
  • misia53

  • Posty: 7268
  • Przepisy: 345
  • Artykuły: 0
Stawiam na wieprzowinkę

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

tokijka
  • tokijka

  • Posty: 452
  • Przepisy: 65
  • Artykuły: 6
To nie jest łopatka? Zamrożona?

Odp: Co to za mieso i co z tego zrobic ?

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
z tego zdjęcia ciężko wydać wyrok na to mięso stawiałabym na ćwiertkę tylnią z kurczaka bo wydaje mi się, że ten dzyndzel u dołu to kuper...
Nawet jeśli ro jakieś inne to i tak da się zupę zrobić. Opłucz mięso, zale zimną wodą tak, żeby było przykryte i na małym ogniu gotuj aż zawrze. Na powietrzchni będzie się zbierać szara szumowina, trzeba ją wyłowić starannie łyżką cedzakową. Dodać 1-2 liście laurowe, 2-4 ziarenka ziela angielskiego i pomału gotować aż mięso będzie miękkie. A potem to już jaką zupę chcesz. Kiedy wyłowisz szumowiny można dodać obraną i umytą włoszczyznę i razem z mięsem pomału gotować.

Odpowiedz na/ edytuj Co to za mieso i co z tego zrobic ?