Co z jeżyn?

Obserwuj wątek

Odp: Co z jeżyn?

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
W natłoku przetwarzania nie wywiązałem się z obietnicy. Sorry.... przepisy dodam jutro.....

Odp: Odp: Odp: Odp: Co z jeżyn?

Marika_1961
Bahus napisał(a):

misia14 napisał(a):

Bahus napisał(a):

Kolejne przywiezione dzisiaj z działki. Na konfitury takie lekko niedojrzałe są najlepsze

musze zerknąc w Twoje przepisy ...zainteresowały mnie konfitury.....ja jak na razie robię sok na zimno...tzn zasypałam cukrem jezyny


Przepis na konfitury z winogron i konfitury z jeżyn dodam jutro.

Ooo to musze tez zajrzec winogrona mnie interesuja bo tez dosyc sobie wtym roku obrodzily.Po urlopie bede mogla chyba je juz oberwac;-)

Odp: Odp: Odp: Co z jeżyn?

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
misia14 napisał(a):

Bahus napisał(a):

Kolejne przywiezione dzisiaj z działki. Na konfitury takie lekko niedojrzałe są najlepsze

musze zerknąc w Twoje przepisy ...zainteresowały mnie konfitury.....ja jak na razie robię sok na zimno...tzn zasypałam cukrem jezyny


Przepis na konfitury z winogron i konfitury z jeżyn dodam jutro.

Odp: Odp: Co z jeżyn?

misia14
  • misia14

  • Posty: 414
  • Przepisy: 290
  • Artykuły: 17
Bahus napisał(a):

Kolejne przywiezione dzisiaj z działki. Na konfitury takie lekko niedojrzałe są najlepsze

musze zerknąc w Twoje przepisy ...zainteresowały mnie konfitury.....ja jak na razie robię sok na zimno...tzn zasypałam cukrem jezyny

Odp: Co z jeżyn?

Papaja
  • Papaja

  • Posty: 522
  • Przepisy: 382
  • Artykuły: 8
nalewkę.
A kogo ty tam tak ciągniesz w te krzaki co?

Odp: Co z jeżyn?

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Kolejne przywiezione dzisiaj z działki. Na konfitury takie lekko niedojrzałe są najlepsze
obrazek


zmieniono 1 raz (ostatnio 25 sie 2010 20:55 przez Bahus)

Odp: Co z jeżyn?

eli_555
  • eli_555

  • Posty: 866
  • Przepisy: 1157
  • Artykuły: 12
Bahus,a może deserek.

Jeżyny Eli zapiekane pod kruszonką

1/2 kg jeżyn
6 łyżek cukru
5 dkg kokosu
1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 kostki masła

Jeżyny umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.Z mąki,masła,kokosu i 3 łyżek cukru zagnieść kruszonkę.Jeżyny włożyć do naczynia żaroodpornego,posypać 3 łyżkami cukru i na górę rozsypać kruszonkę.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,tak długo aż kruszonka się zrumieni(około 30-35 minut).Podawać po wyjęciu z piekarnika.Smacznego!

szklanka=250 ml
obrazek

Odp: Co z jeżyn?

Marika_1961
a ja wlasnie dzis zrobilam dzem z jezyn i zalalam spirytusem bedzie likier jezynowy.Likierek musi postac narazie 3-4 tygodnie,przelac,potem cukier do owocow i znowu trzy tygodnie ,potem zlac sok polaczyc ze spirytusem i odstawic na trzy miesiace...
obrazek obrazek

Odp: Co z jeżyn?

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Konfitura z jeżyn, jeszcze gorąca....
obrazek

Odp: Odp: Co z jeżyn?

margolata
  • margolata

  • Posty: 811
  • Przepisy: 169
  • Artykuły: 0
caroline1983 napisał(a):

Polecam wino i soki z jeżyn. Sa pyszne

Winko właśnie się robi z jeżyn pychaaa

Odpowiedz na/ edytuj Co z jeżyn?