Cukinia 

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Cukinia 

misia5
  • misia5

  • Posty: 1603
  • Przepisy: 518
  • Artykuły: 0
My też zrywamy takie małe zgrabne cukinie. Wolimy nie wyrzucać środka A takie małe i średnie cukinie mają miękkie i delikatne wnętrze i są idealne np. do leczo

Odp: Odp: Cukinia 

Juliawkuchni
Też wolę małe cukinie, bo wtedy są miękkie i łatwiej się je kroi A do czego używacie cukinii? Ja najchętniej stosuję do leczo, ale ostatnio odkryłam, że z leczo można też zrobić zupę, np. https://zakochanewzupach.pl/leczo-z-cukinia-i-chorizo/ polecam ten przepis

Odp: Cukinia 

ciasteczka
Ja zrywam małe. Lubię takie ponieważ nie mają dużych nasion i można je wykorzystać w całości bez odrzucania ich środka. Pamiętam jednak z dzieciństwa jak moja babcia robiła nam kotlety z cukinii i miały one kształt dętek Nie miały środków , bo babunia trzymała cukinię aż ta będzie ogromna

Cukinia 

mocsłodkości
Już wkrótce zacznie się sezon na cukinię U nas już pierwsze kwiaty się pojawiły Jakie cukinie zrywacie i jak je najczęściej przyrządzacie? Wolicie takie średniej wielkości czy może hodujecie takie wielkie olbrzymy?

Odpowiedz na/ edytuj Cukinia