Grzyby mrożone

Obserwuj wątek

Odp: Grzyby mrożone

Gastrosklep.pl
Szczerze mówiąc to różnicy w smaku w ogóle nie ma,jest niezauważalna o ile w ogóle w przypadku grzybów można mówić o ich smaku. To bardzo często tylko dodatek w postaci sosu.

Odp: Grzyby mrożone

Sardynka
  • Sardynka

  • Posty: 103
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja mroze jedynie oczyszczone

Odp: Grzyby mrożone

kat_muffin
Pyza napisał(a):

endrox87, taki zamrożony na surowo borowik dodany do potrawy smakuje jak świeżo zebrany - susz ma zupełnie inny smak i konsystencję.

Ja zwykle przesmażam grzyby na niewielkiej ilości masła i takie zamrażam. Surowo mrożone są świetne, ale zajmują więcej miejsca....


Nigdy nic prócz suszenia z grzybami nie robiłam... Pyzo, czy różnica jest aż tak wielka kiedy grzyby są mrożone lub najpierw smażone a później mrożone?

Mam też pytanie, czy mycie grzybów pod woda nie sprawia, że nasiąkają wodą i nie wpływa na nie w czasie mrożenia?

Jestem nowa w temacie a bardzo mnie to zaintrygowało

Odp: Odp: Odp: Grzyby mrożone

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
bajtek napisał(a):

sakura napisał(a):

pieczarki i borowiki tylko czyszczę i mrożę w całości, resztę grzybów blanszuję

Pytam: po co mrozić pieczarki, jak one są na okrągło CAŁY ROK ?


Odpowiedź jest prosta...w "sezonie" są tańsze. Mam przyjaciela, który hoduje pieczarki na własne potrzeby. Co roku dostaję od niego parę kilo...

Odp: Odp: Grzyby mrożone

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Pyza napisał(a):

endrox87, taki zamrożony na surowo borowik dodany do potrawy smakuje jak świeżo zebrany - susz ma zupełnie inny smak i konsystencję.

Ja zwykle przesmażam grzyby na niewielkiej ilości masła i takie zamrażam. Surowo mrożone są świetne, ale zajmują więcej miejsca....


A czy czekasz aż woda (z grzybów) odparuje?

Odp: Grzyby mrożone

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
endrox87, taki zamrożony na surowo borowik dodany do potrawy smakuje jak świeżo zebrany - susz ma zupełnie inny smak i konsystencję.

Ja zwykle przesmażam grzyby na niewielkiej ilości masła i takie zamrażam. Surowo mrożone są świetne, ale zajmują więcej miejsca....

Odp: Grzyby mrożone

endrox87
  • endrox87

  • Posty: 11
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
nie lepiej je po prostu ususzyć ?

Odp: Grzyby mrożone

Leila
  • Leila

  • Posty: 3
  • Przepisy: 7
  • Artykuły: 1
Ja normalnie gotuję grzybki i po ostudzeniu je mrożę. Ewentualnie surowe, tylko dobrze oczyszczone od razu mrożę (prawdziwki) a później płukam po rozmrożeniu.

Odp: Odp: Grzyby mrożone

bajtek
  • bajtek

  • Posty: 246
  • Przepisy: 50
  • Artykuły: 0
sakura napisał(a):

pieczarki i borowiki tylko czyszczę i mrożę w całości, resztę grzybów blanszuję

Pytam: po co mrozić pieczarki, jak one są na okrągło CAŁY ROK ?

Odp: Grzyby mrożone

sakura
  • sakura

  • Posty: 18
  • Przepisy: 4
  • Artykuły: 5
pieczarki i borowiki tylko czyszczę i mrożę w całości, resztę grzybów blanszuję

Odpowiedz na/ edytuj Grzyby mrożone