Indyk w całości

Obserwuj wątek

Odp: Indyk w całości

luna
  • luna

  • Posty: 1356
  • Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
Elu, indyka w calosci na pewno jeszcze bede piekla, a moje obawy zostaly raz na zawsze rozwiane

Odp: Indyk w całości

elzbieta8960
Luna ,ciesze sie bardzo ze pomoglam .Mam nadzieje ze juz nie bedziesz sie bala piec indyka...

Odp: Odp: Indyk w całości

luna
  • luna

  • Posty: 1356
  • Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
elzbieta8960 napisał(a):

Luna ...jablka daje slodkawe i twarde ,kroje je na cwiartki i nie obieram ze skorki.Selera daje 2-3 galazki kroje na kawalki.Nie boj sie piec indyka ,pomysl sobie ze to taki duuuzy kurczak .Moj jeszcze 2 gogziny bedzie w piekarniku co pol godz polewam go sokiem pomaranczowym i sokiem z pieczeni.....a jaki zapach

Elu dalam, tak jak napisalas: seler, jablko, dodalam jeszcze czosnek i wszystko wymieszalam z maslem. Polewalam indyka bulionem wymieszanym z sokiem pomaranczowym. Byl pyszny, sos wyszedl wspanialy, wszyscy oblizywali sobie palce, doslownie Elu, slicznie dziekuje
obrazek

Odp: Indyk w całości

elzbieta8960
Indyk wyszedl pyszny ,objedlismy sie jak baki a i na jutro obiad gotowy...

Odp: Indyk w całości

luna
  • luna

  • Posty: 1356
  • Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
Wyobrazam sobie juz te zapachy u Ciebie, milego swietowania Elu

Odp: Indyk w całości

elzbieta8960
Luna ...jablka daje slodkawe i twarde ,kroje je na cwiartki i nie obieram ze skorki.Selera daje 2-3 galazki kroje na kawalki.Nie boj sie piec indyka ,pomysl sobie ze to taki duuuzy kurczak .Moj jeszcze 2 gogziny bedzie w piekarniku co pol godz polewam go sokiem pomaranczowym i sokiem z pieczeni.....a jaki zapach

Odp: Indyk w całości

luna
  • luna

  • Posty: 1356
  • Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
Dziekuje Elu, ile ogladac Twoje przepisy

Odp: Indyk w całości

elzbieta8960
Luna jesli bedziesz miala jakies pytania to pytaj odpowiem...

Odp: Odp: Odp: Indyk w całości

elzbieta8960
luna napisał(a):

elzbieta8960 napisał(a):

Luna19 z tym filmowaniem to bardzo dobry pomysl ,sama bym poogladala i moze wreszcie wyluzowala kurczaka.Znalazlam zdjecia i opis w pewnym miejscu ale filmik byly lepszy.A moze znasz farsz z watrobek drobiowych ? ,jadlam kiedys takiego kurczaka i bardzo mi smakowal. A u nas w czwartek Dzien Dziekczynienia i bede piekla calego indora ....dzisiaj go przyprawie a jutro do piekarnika do tego pataty i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem...mniam...

Elzbieta napisz prosze jak przygotowujesz indyka. Kupilam indyka ktory ma przeszlo 5 kg. i teraz zastanawiam sie czym mam go nadziac, jak dlugo go piec i w jakiej temp.?



Luna zagladnij na moje przepisy ,jest tam przepis wg ktorego pieke indyka kazdego roku,,,,,jest pyszny, soczysty paluszki lizac.W amerykanskiej TV podgladnelam jeszcze cos fajnego....oddzielenie skory od miesa.Wkladasz reke pomiedzy skore i miesko i delikatnie oddzielasz ja ale tak aby nie porozrywac.Ja to zrobilam od strony piersi ile moglam oddzielilam.Nastepnie przyprawilam nie tylko z wierzchu ale tez miesko pod skora.A i jeszcze jedno ....do mieszanki przypraw...(sol,papryka slodka czerwona w proszku ,majeranek ) .....dodalam wg rady kucharza amerykanskiego lyzeczke proszku do pieczenia ....pdobno ma byc skorka chrupica... pierwszy raz tak zrobilam i zobaczymy .Jesli jutro tu wejde to znaczy ze przezylam....

zmieniono 1 raz (ostatnio 25 lis 2010 18:16 przez elzbieta8960)

Odp: Odp: Indyk w całości

luna
  • luna

  • Posty: 1356
  • Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
elzbieta8960 napisał(a):

Luna19 z tym filmowaniem to bardzo dobry pomysl ,sama bym poogladala i moze wreszcie wyluzowala kurczaka.Znalazlam zdjecia i opis w pewnym miejscu ale filmik byly lepszy.A moze znasz farsz z watrobek drobiowych ? ,jadlam kiedys takiego kurczaka i bardzo mi smakowal. A u nas w czwartek Dzien Dziekczynienia i bede piekla calego indora ....dzisiaj go przyprawie a jutro do piekarnika do tego pataty i surowka z czerwonej kapusty z jablkiem...mniam...

Elzbieta napisz prosze jak przygotowujesz indyka. Kupilam indyka ktory ma przeszlo 5 kg. i teraz zastanawiam sie czym mam go nadziac, jak dlugo go piec i w jakiej temp.?

Odpowiedz na/ edytuj Indyk w całości