Japonia

Obserwuj wątek

Odp: Japonia

Horsti
  • Horsti

  • Posty: 6
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Hehe świetna reklama
Czy ona przez przypadek nie odnosi się do tego konkursu o ktorym pisze bossek?

Odp: Japonia

bossek
  • bossek

  • Posty: 7
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Niedawno wziąłem udział w konkursie gdzie do wygrania są warsztaty sushi dla zwycięzcy i jego znajomych we własnym domu. Fajnie by było wygrać i fajnie by było gdyby je poprowadził właśnie Wilson. Konkurs jeszcze trwa jakby co

Odp: Japonia

enforces
  • enforces

  • Posty: 5
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Patrzcie kogo znalazłem w polskim filmiku na YT - http://www.youtube.com/watch?v=Is_M5wq6gQ0

Sam Wilson Chung. Był w Master Chef Australia.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Japonia

Babciagramolka
Pawelas1990 napisał(a):

Oczywiście ale i tak wolę produkty sprowadzane prosto z Japonii.
W Warszawie jest parę sklepów z takimi produktami



O nie , nie , nie - tylko nie oryginalne japońskie . Oni mają specyficzny smak ( ciasteczka z czarnef fasoli na słodko ) .Mam wszelkie posypki do Onigiri , Katsuobuschi ( czyli suszonego tuńczyka w płatkach do robienia bulionu dashi , wodorosty Tororo nori- ( jak sie je wrzuci do zupy to się robią galaretowate ) - i muszę przyznać , że jak mnie fascynują ich pomysły to produkty leżą bo nie jestem w stanie się zmusić by ich użyć . Wszystko pachnie rybą .

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Japonia

Pawelas1990
Oczywiście ale i tak wolę produkty sprowadzane prosto z Japonii.
W Warszawie jest parę sklepów z takimi produktami

Odp: Japonia

Babciagramolka
Sakura - a to znasz ? Z upodobaniem odladam filmiki z tego cyklu ( cookingwithdog )

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/-_hbPLsZvvo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


zmieniono 1 raz (ostatnio 11 sie 2011 16:52 przez Babciagramolka)

Odp: Japonia

sakura
  • sakura

  • Posty: 18
  • Przepisy: 4
  • Artykuły: 5
od pewnego czasu gotuję w stylu orientalnym i odkryłam że takie zwykłe bambusowe pałeczki są przy gotowaniu bardzo praktyczne. zwijam nimi omlet, mieszam zupę, latwiej miesza się nimi rożne skladniki na patelni, swietnie roztrzepuje się nimi jajka, miesza sosy, marynaty.
Ok, na początku było trudno, ale teraz obracam nimi nawet kotlety na patelni

Odp: Japonia

Babciagramolka
No - nie mam pojęcia jak Oni to robią tymi pałeczkami. Ja tam odpadam - robie ich potrawy tradycyjnie drewnianą łopatką albo innymi narzędziami. A za tą patelnię do takoyaki to bym sie dała pokroić ( no może nie koniecznie robiła bym z osmiornicą - cos innego mozna by dać , ale ogólnie potrawa bardzo mi się podoba )

Odp: Japonia

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
NIESAMOWITE I to wszystko dwoma patyczkami

Odp: Japonia

Babciagramolka
Wreszcie udało mi sie wstawić filmik z japońskim gotowaniem- Poogladajcie sobie .

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/PHDmVhShE80" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


zmieniono 3 razy (ostatnio 26 kwi 2011 17:17 przez Babciagramolka)

Odpowiedz na/ edytuj Japonia