Kiszone pomidory

Obserwuj wątek

Odp: Kiszone pomidory

ciasteczka
Kisiłam raz pomidory i mi nic takiego nie wyskoczyło. Więcej jednak nie robiłam tego specjału bo jakoś nie rzucił nas na kolana i długo siedziały nie ruszone Może pomidory były "chore" przez kiszeniem i to wpłynęło na taki proces jaki widać na zdjęciu? Niestety specjalistą nie jestem więc to tylko takie "luźne" przemyślenia. 
Osobiście nie zjadłabym tych pomidorów.

Kiszone pomidory

Agnieszka Zgliczyńska
Czy ktos z forumowiczow kisil pomidory? po 2 tygodniach zobaczylem w sloiku biale plamki na pomidorach(pod skurka) i teraz nie wiem czy tak powinno byc czy to plesn sie pojawila.dodalem do kiszenia suszona ostra papryczke i teraz nie wiem czy piecze w jezyk od tej papryczki czy od "plesni".do kiszenia uzylem sloikow na klamre i raczej byly troche nieszczelne bo na metalowych klamrach wytracila sie sol.nie wiem czy je jesc czy wywalic.w smaku smakuja jak kiszone ale nie mam porownania bo nigdy przedtem nie jadlem kiszonych.prosze o pomoc z tymi pomidorami dodam jeszcze ze woda z kiszenia ma podobny smak do tej z ogurkow tyle ze jest "pikantn" i troche jakby z osadem "metna"
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Kiszone pomidory