Łamiąca się polewa

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: Łamiąca się polewa

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 366
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja bym dodał mleko skondensowane. Tylko w zależności od czekolady. Jak gorzka to słodzone, a jak mleczna czy też biała to już niesłodzone. Chyba, że ktoś lubi takie mega słodkie polewy to słodkie mleko może być

Odp: Odp: Łamiąca się polewa

ciasteczka
Ja jak robię taką polewę dodaję do niej mleko. Ilość mleka zależy od tego ile czekolad do tego celu używam. Na 200 g czekolady daję 6-7 łyżek mleka 3,2% 

Odp: Łamiąca się polewa

mocsłodkości
Możesz  do takiej polewy dodać śmietanę 30%. Dodajesz ją podczas rozpuszczania czekolady i całość dokładnie mieszasz. Tylko nie zbyt energicznie bo mus zrobisz  

Łamiąca się polewa

biedroneczki
Co dodać do polewy czekoladowej, żeby ta nie nie łamała podczas krojenia? Moja pęka praktycznie zawsze choć zawsze robię ją tak samo. Raz kroi się genialnie, a raz pasowałby kroić ją rozgrzanym w gorącej wodzie nożem. 

Odpowiedz na/ edytuj Łamiąca się polewa