Mięsa z różnych zwierzakow:)

Obserwuj wątek

Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

cremebrule
  • cremebrule

  • Posty: 1197
  • Przepisy: 29
  • Artykuły: 0
ja tez nie jadlam ale koledzy z akademika owszem.... zabitego kamieniem nad wisla, nie wiem czy rosly tam jakies jablka....
ja nie bardzo z eksperymentowaniem z miesem, nie cierpie zapachu baraniny, ani zle przyzadzonej dziczyzny, ale mysle ze daloby sie wygonic i zapach barana jakby go dobrze spreparowac, z nietypowych rzeczy to jadlam tylko kozy i roznego rodzaju dzikie zwierzatka z lasu i ptaszki z lasu, koniny nie mialam okazji ani strusia...

Odp: Odp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

chef
  • chef

  • Posty: 406
  • Przepisy: 16
  • Artykuły: 0
malgorzata napisał(a):

chef napisał(a):

annajot ... oczywiście kurę ... brzoskwinię zjadłbym na deser ....
a strusiną się zachwycam ma smak cielęciny i konsystencję polędwicy wolowej... pycha ...dodam że ze strusia zjada się tylko udziec a całą resztę przetwarza się (wykorzystuje) w 100% w branżach kosmetycznych ....

kurde, pomylilo mi sie z labedziem! Labedzie podobno nie smakuja...

łabędzia nie jadłem

Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

jarek-energy
tego nie jadłem

Odp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

malgorzata
chef napisał(a):

annajot ... oczywiście kurę ... brzoskwinię zjadłbym na deser ....
a strusiną się zachwycam ma smak cielęciny i konsystencję polędwicy wolowej... pycha ...dodam że ze strusia zjada się tylko udziec a całą resztę przetwarza się (wykorzystuje) w 100% w branżach kosmetycznych ....

kurde, pomylilo mi sie z labedziem! Labedzie podobno nie smakuja...

Odp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

chef
  • chef

  • Posty: 406
  • Przepisy: 16
  • Artykuły: 0
annajot napisał(a):

to, ze jemy mieso wcale nie oznacza, ze jestesmy miesozerni

to tak jakbyś chciała nauczyć krowę pić mleko albo jeść kurczaki...no proszę cię

Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

annajot
  • annajot

  • Posty: 298
  • Przepisy: 9
  • Artykuły: 0
to, ze jemy mieso wcale nie oznacza, ze jestesmy miesozerni

Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

kayleb
  • kayleb

  • Posty: 123
  • Przepisy: 25
  • Artykuły: 28
Ja wybrałbym brzoskwinię..żeby zaspokoić pierwszy głód podczas oprawiania pysznej i tłustej kurki
Nie da się ukryć, że jesteśmy mięsożerni i wątpię czy w naszej prehistorii przodkowie potrafiliby zrekompensować sobie całkowity brak mięsa (już widzę te wychudzone cienie ciągnące za sobą maczugi )

Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

chef
  • chef

  • Posty: 406
  • Przepisy: 16
  • Artykuły: 0
annajot ... oczywiście kurę ... brzoskwinię zjadłbym na deser ....
a strusiną się zachwycam ma smak cielęciny i konsystencję polędwicy wolowej... pycha ...dodam że ze strusia zjada się tylko udziec a całą resztę przetwarza się (wykorzystuje) w 100% w branżach kosmetycznych ....

Odp: Odp: Odp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

malgorzata
a co do mies roznych roznych zwierzakow, to dla mnie konina juz jest egzotyczna! Zjadlabym chyba tylko, gdybym nie wiedziala, ze to konina.
A strusie podobno maja bardzo niedobre mieso?

Odp: Odp: Odp: Mięsa z różnych zwierzakow:)

malgorzata
annajot napisał(a):

jarek-energy napisał(a):

kurę haha , złapac i upiec mniammm , jesteśmy drapieznikami , tak czy owak , wiem to kwestia sporna bo dotyczy też ewolucji i przystosowań.

wiedzialam, ze ktos tak odpowie
jednak, jakbys mial wybrac na miejscu, to zapewne bylby to owoc
porownaj sie z jakimkolwiek drapieznikiem i roslinozerca, zobaczysz do kogo Ci blizej...


Moze bylby to i owoc, bo szybciej go zjesc i zaspokoic pierwszy glod. Ale jakby ta brzoskwinka lezala obok kurczaka na telarzu, to taki Kowalski zje oczywiscie kurczaka!

Odpowiedz na/ edytuj Mięsa z różnych zwierzakow:)