Mięso z chińszczyzny

Obserwuj wątek

Odp: Mięso z chińszczyzny

SuperInterior_pl
Bardzo ciekawy temat i ja także chętnie dowiem się czegoś więcej bo po samym zdjęciu ciężko będzie dokładnie stwierdzić co to za mięso,najlepiej porozmawiać z kucharzem.

Odp: Mięso z chińszczyzny

Polpal
  • Polpal

  • Posty: 174
  • Przepisy: 153
  • Artykuły: 40
Aby się dowiedzieć jak Wietnamczyk coś robi to najlepiej porozmawiać z tym Wietnamczykiem, napewno chętnie wytłumaczy jak poszczególne dania są przygotowywane.

Mięso nie jest w żaden sposób wcześniej przygotowywane w "jakiejś hurtowni" - małe kawałki surowego mięsa są smażone w bardzo wysokiej temperaturze nieosiągalnej w domowym kucharzeniu, z dodatkami również nie używanymi w domu. Po wstępnym podsmażeniu dodawane są warzywa również surowe, natomiast makaron jest wcześniej gotowany na parze - tak mi powiedział znajomy Wietnamczyk mający tu u nas swoją restaurację. Mięso więc jest smażone a następnie gotowane w wytworzonym sosie i jest to najczęściej kurczak, wieprzowina lub wołowina.

Mięso z chińszczyzny

Creative1233
Z góry chciałbym zaznaczyć, że nie gotuję, założyłem tylko konto tutaj, aby czegoś się dowiedzieć, proszę o wyrozumiałość.

U Wietnamczyka w Niemczech często kupuje 'China Pfanne'. Bardzo smakuje mi mięso z tej chińszczyzny i mam pytanie jakie to mięso i jak coś takiego przygotować. Wygląda na gotowane, a mimo to jest smażone z tym wszystkim, bo się przyglądałem, może są to gotowe jakieś specjalne gotowe kawałki z hurtowni czy coś w tym stylu? Jak takie coś zrobić?
obrazek

Odpowiedz na/ edytuj Mięso z chińszczyzny