Mrożenie wątróbki

Obserwuj wątek

Odp: Mrożenie wątróbki

przejs
  • przejs

  • Posty: 94
  • Przepisy: 345
  • Artykuły: 7
Dziewczyny jesteście nieocenione! Dziękuje!

Pewnie i tak bym zrobila, jak radziła @edytaha, czyli eksperyment Ale teraz przynajmniej mam więcej pewności, że nie marnuję drogocennego miejsca w zamrażalniku na przechowywanie być możę niejadalnej po rozmrożeniu potrawy

Odp: Odp: Odp: Odp: Mrożenie wątróbki

misia14
  • misia14

  • Posty: 414
  • Przepisy: 290
  • Artykuły: 17
edytaha napisał(a):

misia14 napisał(a):

ja mroziłam wątróbkę i była ok....jednak nie odgrzewałam jej tylko mieliłam do pasztetu...

Ale już obgotowaną, czy surową? Bo ja surową owszem, ale taką już przyrządzoną staram się zjadać najdalej na drugi dzień.

smażoną, razem z dodatkami mroziłam

Odp: Mrożenie wątróbki

Koper
  • Koper

  • Posty: 54
  • Przepisy: 670
  • Artykuły: 0
Ja mroziłam usmażoną wątróbkę. Włożyłam ją do plastikowego pojemnika, ale bez żadnych dodatków, samą wątróbkę. A potem po prostu na patelni przygotowałam cebulkę i odmrożoną wątróbkę podgrzałam w niej. Nie było to oczywiście tak smaczne jak przed zamrożeniem, ale spokojnie nadawało się na obiad :-)

Odp: Odp: Odp: Mrożenie wątróbki

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1002
  • Przepisy: 917
  • Artykuły: 3
misia14 napisał(a):

ja mroziłam wątróbkę i była ok....jednak nie odgrzewałam jej tylko mieliłam do pasztetu...

Ale już obgotowaną, czy surową? Bo ja surową owszem, ale taką już przyrządzoną staram się zjadać najdalej na drugi dzień.

Odp: Odp: Mrożenie wątróbki

misia14
  • misia14

  • Posty: 414
  • Przepisy: 290
  • Artykuły: 17
ja mroziłam wątróbkę i była ok....jednak nie odgrzewałam jej tylko mieliłam do pasztetu...

Odp: Mrożenie wątróbki

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1002
  • Przepisy: 917
  • Artykuły: 3
Wątróbki jeszcze nie mroziłam... Jeśli nie dacie rady przejeść, to chyba musisz po prostu zaryzykować i sprawdzić co się z nią stanie po rozmrożeniu

Mrożenie wątróbki

przejs
  • przejs

  • Posty: 94
  • Przepisy: 345
  • Artykuły: 7
mam pytanko do bardziej doświadczonych ode mnie (a o to trudno nie będzie )
Wczoraj zrobiłam o wieeeele za dużo wątróbki z jabłkiem i cebulką. Chyba nie damy rady tego "przejeść" i się zastanawiam, czy taką gotowąwątróbkę mogę zamrozić. Wyobrażam sobie , że po odmrożeniu cebulka i jabłko zmieniąsię w "paciaję" ale to akurat mi nie przeszkadza zbytnio. Myślicie, że po odmrożeniu ta potrawa będzie w ogóle jadalna?Mroziliście usmażoną już wątróbkę?

Odpowiedz na/ edytuj Mrożenie wątróbki