Mrożone owoce

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Mrożone owoce

misia5
  • misia5

  • Posty: 2274
  • Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
Ja do knedli ze śliwkami ( jak i innymi owocami) dodaję zawsze cukier. Ilość zależy od tego jak słodkie są dane owoce.
Mrożę lekko obgotowane potem je studzę układam tak, by się nie skleiły i wsadzam do zamrażarki. Gdy zamarzną przekładam je do woreczka strunowego. Potem wystarczy wrzucić taki zamrożone na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia ( wcześniej były obgotowane dlatego tak krótko).

Odp: Mrożone owoce

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 899
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
A dajesz coś jeszcze do środka? Mam na myśli cukier. A takie knedle można potem zamrozić? Jak można to lepiej przed ugotowaniem, czy po ugotowaniu?

Odp: Mrożone owoce

ciasteczka
Oczywiście, że będą się nadawały. Tylko lepiej knedle od razu gotować. W przeciwnym razie zamrożona śliwka zacznie się rozmrażać i ciasto od spodu zmoknie i się rozleci. zamiast knedli będzie breja.
Ja do knedli daję zamrożone. Nie rozmrażam ich.

Mrożone owoce

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 899
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Mam w zamrażarce śliwki węgierki, które zbierałem z żoną u teściów. Chciałem zrobić z nim knedle. Czy będą się do tego nadawały? Jeśli tak to jak się do tego zabrać, żeby wszystko się udało?

Odpowiedz na/ edytuj Mrożone owoce