najlepsza ryba w galarecie

Obserwuj wątek

Odp: najlepsza ryba w galarecie

Garnek24
  • Garnek24

  • Posty: 34
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja zawsze dzieliłem dorsza na kawałki-po prostu wygodniej było gotowac,ale można też w całosci,wszystko jest w kwestią gustu oraz tego w jaki sposób chcesz go podac

Odp: najlepsza ryba w galarecie

Babciagramolka
Ugotuj najpierw wywar z warzyw ( taki mocny ) , dopraw do smaku albo kostką bulionową warzywną albo przyprawą do zup .Przecedź wywar . Dorsza podzielonego w kawałki ( takie paski z filetu po ok 5 cm -)wkładaj ostrożnie do wrzącego wywaru po kilka kawałków ( nie dużo żeby nie sklejały się ) - na małym gazie gotować 15 min - wyjąć ostrożnie łyżką cedzakową .I tak robisz aż ugotujesz całą rybę . Dalej już normalnie dodać zelatyny itd .
Ja jeszcze dodatkowo przecedzam wywar po ugotowaniu ryby jeszcze raz i dodaję odrobinę soku z cytryny do wywaru - bardzo mi smakuje taka lekko zakwaszona galaretka .

Odp: Odp: Odp: najlepsza ryba w galarecie

gosia19761
możne lepszy byłby pstrąg?,ale co z ościami ?dzieci będą jadły

Odp: Odp: najlepsza ryba w galarecie

gosia19761
tak ale czy się nie rozpadnie?

Odp: najlepsza ryba w galarecie

luna19
  • luna19

  • Posty: 1158
  • Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
obojętnie jak go ugotujesz... dorsz jest pyszny w galarecie.

najlepsza ryba w galarecie

gosia19761
Witam mam mały problem chciałabym zrobić na święta dorsza w galarecie zastanawiam się właśnie jak go ugotować w całości czy kawałkach pomocy... poradźcie coś

Odpowiedz na/ edytuj najlepsza ryba w galarecie