Gotowanie na parze

Obserwuj wątek

Odp: Gotowanie na parze

Babciagramolka
Gwoli wyjaśnienia mojego podejścia do gotowania na parze .
Otóż należę do tych którzy gotują na parze tylko dla urozmaicenia jadłospisu a nie z konieczności .Prawdę mówiąc zawartość witamin czy mikroelementów w czymś co jest gotowane nie jest dla mnie najważniejsze .Tych składników dostarczam organizmowi jedząc surowe owoce i warzywa ( a jemy ich sporo ) .Jeśli już to mogę mówić o białku zwierzęcym z takiego gotowanego mięsa .Za warzywami i ziemniakami gotowanymi na parze nie przepadam - moze dla tego ze lubię dobrze doprawione potrawy ( a dodatkowo cenię sobie walory zdrowotne przypraw ) .Od potraw gotowanych na parze wymagam tego co od innych dań by były smaczne .
Pewnie inaczej podchodzą do tego ci którzy gotują na parze z powodu konkretnej diety zaleconej przez lekarza - to już zupełnie inna sprawa - jak nie wolno spożywać soli , tłuszczy itp to nie wolno i nie ma dyskusji .
Kazdy ma swoje preferencje smakowe .

Odpowiedz na/ edytuj Gotowanie na parze