Gotowanie na parze

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Gotowanie na parze

Babciagramolka napisał(a):

Mam prośbę do wszystkich którzy gotują na parze. Podzielcie się sprawdzonymi przepisami. Od niedawna mam parowar . Przyznam ,że do tej pory gotowałam na parze sporadycznie . Przeszukałam wiele stron kulinarnych i muszę przyznać ,że jestem przerażona. Przepisy na dania z parowaru to monotonia : ziemniaki, warzywa ( z reguły kalafior, brokuł i marchew ) , pierś z kurczaka i filet ryby . Bez soli , najwyżej sok z cytryny i trochę ziół. Bez polotu , bez smaku . Rozumiem ,że tak może jadać ktoś obłożnie chory na ścisłej diecie .Ale zdrowy człowiek ? Nawet jak ktoś się odchudza to nie znaczy ,że ma jadać niesmaczne, nie doprawione potrawy .
Eksperymentuje z faszerowanymi warzywami , owocowymi marynatami , kuchnią chińską - ale przecież nie będę jadać 7 dni w tygodniu dań z pary tylko po to by opracować nowe przepisy . Pomóżcie - może ktoś już przez takie eksperymenty przeszedł.

pociesze Cie ,ze kuchnia azjatycka ma wiele rzeczy na parze bo u nich zero piekarnika....

Odpowiedz na/ edytuj Gotowanie na parze