Sypki ryż

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Sypki ryż

misia5
  • misia5

  • Posty: 2274
  • Przepisy: 701
  • Artykuły: 0
zielonka napisał(a):

Najtańszy i byle jaki ryż zawsze się skleja, nie spotkałam się jeszcze z takim, który by tego nie robił. Wolę kupować paraboiled lub nieco droższy ryż i gotować go nieco krócej niż podano na opakowaniu, a po ugotowaniu przelać zimną wodą. Nie wystudzi się zbyt mocno, a będzie wyglądał znacznie bardziej apetycznie niż posklejana i rozgotowana breja,


Dokładnie. Dużo zależy od jakości kupowanego ryżu. Cena nie zawsze jest wykładnikiem jakości. Kiedyś mąż kupił najtańszy najzwyklejszy ryż jaki mu się nawinął. Po ugotowaniu był super sypki. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że ten sam ryż pakowany jest tam gdzie ten droższy. Zmienia się tylko opakowanie Wystarczy porównać etykiety z kilku produktów Znane firmy "puszczają" produkty dla innych marek głównie marketów Tak jest nie tylko z ryżem

Odpowiedz na/ edytuj Sypki ryż