Opadający biszkopt

Obserwuj wątek

Odp: Opadający biszkopt

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
nigdy biszkoptem nie rzucałam i jakoś mi jeszcze nigdy nie opadł, piekę bez proszku a jest puszysty

Odp: Opadający biszkopt

Polpal
  • Polpal

  • Posty: 174
  • Przepisy: 153
  • Artykuły: 40
A może dobrym sposobem byłoby postawienie ciasta "do góry nogami" po upieczeniu do przestygnięcia - tak jak np. robi się z ciastem Angel Food Cake, które jest jeszcze bardziej pulchne niż biszkopt, dosłownie tak jak by upiekł powietrze - do pieczenia tego ciasta używa się specjalnej formy z kominem wystającym ponad brzeg formy po to, żeby można po upieczeniu postawić ją do góry nogami do wystygnięcia, jeśli się ciasta nie postawi do góry nogami to gwarantowane, że opadnie.

Ta forma z nóżkami to musi być jakaś nowość, jeszcze czegoś takiego nie widziałem.
obrazek obrazek obrazek

Odp: Opadający biszkopt

2milutka
  • 2milutka

  • Posty: 365
  • Przepisy: 1408
  • Artykuły: 31
mi nigdy nie opada ale czasem go trzepnę i też nie opadnie ale znam takie osoby którym to ciasto nigdy nie wychodzi...

Odp: Opadający biszkopt

Malgosia*Ieper
ja tez nie rzucam po prostu wyjmuje go natychmiast po upieceniu

Odp: Opadający biszkopt

zewa
  • zewa

  • Posty: 1102
  • Przepisy: 2215
  • Artykuły: 131
Ja nie rzucam i biszkopt nie opada.

Odp: Opadający biszkopt

kaikaaa
  • kaikaaa

  • Posty: 1
  • Przepisy: 2
  • Artykuły: 0
spróbuje jak w najbliższym czasie bede piec

Opadający biszkopt

maaadziaa
  • maaadziaa

  • Posty: 3
  • Przepisy: 5
  • Artykuły: 0
Najlepszym sposobem by biszkopt tuż po upieczeniu nie opadł jest rzucenie brytfanki z wysokości kolan o podłoge. Odkąd tego nauczyła mnie moja teściowa biszkopt nie opada jest delikatny i wogóle super.
A jakie wy macie sposoby na opadający biszkopt?

Odpowiedz na/ edytuj Opadający biszkopt