Papryka z kapustą

Obserwuj wątek

Odp: Papryka z kapustą

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
Jak juz pisalam , sama jej jeszcze nie robilam, przepis znalazlam i przetlumaczylam. Oczywiscie lepiej dolac mniej octu i wyprobowac, dolac wiecej mozna zawsze

Odp: Odp: Odp: Papryka z kapustą

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0

...




zmieniono 1 raz (ostatnio 21 sie 2009 06:07 przez Doro)

Odp: Odp: Papryka z kapustą

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Doro napisał(a):

Ja kupuje taka papryke w sklepie, sama jeszcze jej nie robilam, bo kupna jest naprawde pyszna. Znalazlam przepis, oto on:
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni

Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.


No tego octu to jednak stanowczo za dużo

Odp: Papryka z kapustą

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Ale pysznie, wręcz pychowato...takie sałatki to niebo na talerzach

Odp: Papryka z kapustą

matri13
  • matri13

  • Posty: 129
  • Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
Kobiety!jesteście kochanedzięki śliczne i kwiatki dla Was

Odp: Papryka z kapustą

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
Ja kupuje taka papryke w sklepie, sama jeszcze jej nie robilam, bo kupna jest naprawde pyszna. Znalazlam przepis, oto on:
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni

Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.

Odp: Papryka z kapustą

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
wygooglałam na portalu "moje przepisy, dodane przez "Oliwkę"

"kapusta mała główka
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
kminek 1 łyżeczki
papryka zielona
listki laurowe 3 szt
papryczka chili
marynata
ocet 10 ml
sól
cukier 2 łyżki
pieprz - ziarna

Kapustę poszatkować, posypać solą, cukrem i kminkiem.
Odstawić na 30 minut.
Odciąć końcówki papryk, napełnić kapustą, ustawić w słoiku.

Dodać liście laurowe i plasterki chili.
Zagotować składniki marynaty.
Zalać paprykę, zamknąć.

Pasteryzować 35 minut w temp. 100 C."

Papryka z kapustą

matri13
  • matri13

  • Posty: 129
  • Przepisy: 55
  • Artykuły: 0
Czy ktoś zna recepturkę na marynowaną paprykę nadziewaną kapustą kiszoną?Jadłam gdzieś,kiedyś taką ze słoiczka..mmm była przepyszna..tylko nie umiem jej zrobić

Odpowiedz na/ edytuj Papryka z kapustą