Piersi z kaczki

Obserwuj wątek

Odp: Piersi z kaczki

misia5
  • misia5

  • Posty: 1601
  • Przepisy: 517
  • Artykuły: 0
A może za długo smażona była pierś z kaczki? Wystarczy ją przyrumienić od strony skóry, a potem przez chwilę smażyć z drugiej strony. Potem wstawić na kilka minut do piekarnika. Ja tak robiłam i pierś zawsze była soczysta. Z racji tego, że moja rodzina najbardziej lubi duszone kacze piersi teraz tak je przyrządzam. Zawsze wychodzą pyszne, miękkie i bardzo delikatne.

Odp: Piersi z kaczki

Myszkaaa
  • Myszkaaa

  • Posty: 9
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja się przyłączę do pytania. Smażę na patelni zaczynając od naciętej skóry. Podobno wystarczy kilka minut ale jak w taki sposób smażyłam to wychodziła mi podeszwa.

Odp: Piersi z kaczki

misia5
  • misia5

  • Posty: 1601
  • Przepisy: 517
  • Artykuły: 0
A co robisz z piersi? Smażysz, dusisz, czy pieczesz? Jak długo to robisz? Podaj trochę więcej informacji

Piersi z kaczki

mocsłodkości
Potrzebuję porady w sprawie piersi z kaczki. Zawsze jak je robię wychodzą twarde i suche. Co zrobić, żeby mięso było soczyste i delikatne, a nie takie że można nim gwoździe wbijać. Będę wdzięczna za pomoc.

Odpowiedz na/ edytuj Piersi z kaczki