Pryskający olej na patelni

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Pryskający olej na patelni

misia5
  • misia5

  • Posty: 1602
  • Przepisy: 517
  • Artykuły: 0
mocsłodkości napisał(a):

Przed wlaniem na patelnię oleju sypię na nią niewielką ilość soli ( patelnia musi być rozgrzana) Potem bez problemu można smażyć mięso, rybę itp.


Robię tak samo. Niewielka ilość soli sprawi, że smażenie będzie o wiele łatwiejsze i "spokojniejsze" aniżeli bez tego dodatku

Odp: Pryskający olej na patelni

mocsłodkości
Przed wlaniem na patelnię oleju sypię na nią niewielką ilość soli ( patelnia musi być rozgrzana) Potem bez problemu można smażyć mięso, rybę itp.

Pryskający olej na patelni

ciasteczka
Od kiedy pamiętam moją zmorą jest pryskający olej na patelni. Smażenie ryby, mięsa lub warzyw zamiast sprawiać radość sprawia ból :/ Ostatnio poparzyłam całą dłoń. Macie jakiś patent jak temu zaradzić? Co zrobić, żeby olej tak nie pryskał.

Odpowiedz na/ edytuj Pryskający olej na patelni