Strona główna Porady kulinarne - przechowywanie ugotowanych pierogów

przechowywanie ugotowanych pierogów

kasia 100

Kuchcik

kasia 100
 P.W. 
Profil

Posty: 1
Przepisy: 0
Artykuły: 0

przechowywanie ugotowanych pierogów

30 kwi 2009 12:20

Chciałabym otworzyć małą pierogarnię- na zasadzie fast foodu...I stąd moje pytanie...pierogi wyrabiane byłyby ręcznie , tyle że jest czasochłonne ich gotowanie na miejscu- a mój interes opierałby się na tym że klient nie czeka, tylko dostaje do ręki...i idzie dalej...Jak to można załatwić inaczej....Będę wdzięczna za odpowiedź.
kasandra6

Arcymistrz Kuchni

kasandra6
 P.W. 
Profil

Posty: 140
Przepisy: 399
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 18:46
pierogi można mrozić, a do pierog arni przywozić już ugotowane ale zimne. Tylko potrzebny garnek z wodą i cedzak z rączką na miejscu. Kiedy ktoś zamawia pierogi wrzucamy na sitko i zanurzamy w gorącej wodzie (nie gotować) trzymamy ok 1, 2 minutki i gotowe.


Opis: Gotowanie to moja pasja :-)
Oceń:
0
msewka

Srebrny Ekspert

msewka
 P.W. 
Profil

Posty: 4189
Przepisy: 594
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 19:25
Pierogi mrozicie surowe czy ugotowane? Ja nigdy nie zamrażałam,więc nie wiem.
Reklama

Natala1210
Doro

Mistrz Kuchni

Doro
 P.W. 
Profil

Posty: 2811
Przepisy: 8
Artykuły: 0

Odp: Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 19:56
msewka napisał(a):

Pierogi mrozicie surowe czy ugotowane? Ja nigdy nie zamrażałam,więc nie wiem.

Ewa, zamrazam surowe. Zrobione pierogi klade na deseczke i wkladam do zamrazalnika, zeby sie zamrozily. Po zamrozeniu przekladam do woreczkow, i do zamrazalki. Wtedy nigdy nie beda posklejane, napewno wiecej kobiet tak robijest wyprobowane.


Opis: Zycie to nie bajka
Oceń:
0
kinga

Mistrz Kuchni

kinga
 P.W. 
Profil

Posty: 2968
Przepisy: 55
Artykuły: 0

Odp: Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 19:59
Ja jak mroze to tylko podgotowane,jak sie tylko woda zagotuje to odcedzam,a potem zostawiam do przestygniecia.
Zeby pierogi mi sie nie skleily w zamrazalce w jedna wielka bryle,to wczesniej w szufladzie zamrazalnika rozkladam plasko pierogi,jak juz sie podmroza to wkladam do woreczka i zamrazam.



Opis: gotowanie jest sztuką
Oceń:
0
kasandra6

Arcymistrz Kuchni

kasandra6
 P.W. 
Profil

Posty: 140
Przepisy: 399
Artykuły: 0

Odp: Odp: Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 22:47
Doro napisał(a):

msewka napisał(a):

Pierogi mrozicie surowe czy ugotowane? Ja nigdy nie zamrażałam,więc nie wiem.

Ewa, zamrazam surowe. Zrobione pierogi klade na deseczke i wkladam do zamrazalnika, zeby sie zamrozily. Po zamrozeniu przekladam do woreczkow, i do zamrazalki. Wtedy nigdy nie beda posklejane, napewno wiecej kobiet tak robijest wyprobowane.



TEŻ TAK ROBIĘ , A PIEROGI MOŻNA ZAMRAŻAĆ W TEN SPOSÓB GOTOWANE I SUROWE. Z TYM ŻE GOTOWANE PIEROGI WYJMUJĄC Z ZAMRAŻALKI WRZUCAMY NA GORĄCĄ WODĘ I RAZ DWA DO JEDZENIA A MROŻONE JEDNA MUSZĄ SIĘ POGOTOWAĆ TROCHĘ.


Opis: Gotowanie to moja pasja :-)
Oceń:
0
astra

Mistrz Kuchni

astra
 P.W. 
Profil

Posty: 605
Przepisy: 37
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

06 maj 2009 12:35
kasia 100 napisał(a):


Chciałabym otworzyć małą pierogarnię- na zasadzie fast foodu...I stąd moje pytanie...pierogi wyrabiane byłyby ręcznie , tyle że jest czasochłonne ich gotowanie na miejscu- a mój interes opierałby się na tym że klient nie czeka, tylko dostaje do ręki...i idzie dalej...Jak to można załatwić inaczej....Będę wdzięczna za odpowiedź.

Kolo mnie jest pierogarnia ale pierozki robione są na miejscu i bywa tak,że trzeba troszke poczekac. Ale nikomu to nie przeszkadza i zawsze stoi w kolejce jakies 10 osob.
msewka

Srebrny Ekspert

msewka
 P.W. 
Profil

Posty: 4189
Przepisy: 594
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

07 maj 2009 19:07
Dzięki za radę.
Persik

Srebrny Ekspert

Persik
 P.W. 
Profil

Posty: 913
Przepisy: 1125
Artykuły: 42

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

10 maj 2009 13:51
w żołądku tam ich miejsce


Opis: życie to chwila
Oceń:
0
 

Odpowiedz na/ edytuj przechowywanie ugotowanych pierogów

Musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta, zarejestruj się.
 

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane