Strona główna Porady kulinarne - przechowywanie ugotowanych pierogów

przechowywanie ugotowanych pierogów

kasia 100
offline
Kuchcik

kasia 100
 P.W. 
Profil

Posty: 1
Przepisy: 0
Artykuły: 0

przechowywanie ugotowanych pierogów

30 kwi 2009 12:20

Chciałabym otworzyć małą pierogarnię- na zasadzie fast foodu...I stąd moje pytanie...pierogi wyrabiane byłyby ręcznie , tyle że jest czasochłonne ich gotowanie na miejscu- a mój interes opierałby się na tym że klient nie czeka, tylko dostaje do ręki...i idzie dalej...Jak to można załatwić inaczej....Będę wdzięczna za odpowiedź.
kasandra6
offline
Arcymistrz Kuchni

kasandra6
 P.W. 
Profil

Posty: 140
Przepisy: 399
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 18:46
pierogi można mrozić, a do pierog arni przywozić już ugotowane ale zimne. Tylko potrzebny garnek z wodą i cedzak z rączką na miejscu. Kiedy ktoś zamawia pierogi wrzucamy na sitko i zanurzamy w gorącej wodzie (nie gotować) trzymamy ok 1, 2 minutki i gotowe.


Opis: Gotowanie to moja pasja :-)
Oceń:
0
msewka
offline
Srebrny Ekspert

msewka
 P.W. 
Profil

Posty: 4189
Przepisy: 594
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 19:25
Pierogi mrozicie surowe czy ugotowane? Ja nigdy nie zamrażałam,więc nie wiem.
Reklama

Natala1210
Doro
offline
Mistrz Kuchni

Doro
 P.W. 
Profil

Posty: 2811
Przepisy: 8
Artykuły: 0

Odp: Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 19:56
msewka napisał(a):

Pierogi mrozicie surowe czy ugotowane? Ja nigdy nie zamrażałam,więc nie wiem.

Ewa, zamrazam surowe. Zrobione pierogi klade na deseczke i wkladam do zamrazalnika, zeby sie zamrozily. Po zamrozeniu przekladam do woreczkow, i do zamrazalki. Wtedy nigdy nie beda posklejane, napewno wiecej kobiet tak robijest wyprobowane.


Opis: Zycie to nie bajka
Oceń:
0
kinga
offline
Mistrz Kuchni

kinga
 P.W. 
Profil

Posty: 2968
Przepisy: 55
Artykuły: 0

Odp: Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 19:59
Ja jak mroze to tylko podgotowane,jak sie tylko woda zagotuje to odcedzam,a potem zostawiam do przestygniecia.
Zeby pierogi mi sie nie skleily w zamrazalce w jedna wielka bryle,to wczesniej w szufladzie zamrazalnika rozkladam plasko pierogi,jak juz sie podmroza to wkladam do woreczka i zamrazam.



Opis: gotowanie jest sztuką
Oceń:
0
kasandra6
offline
Arcymistrz Kuchni

kasandra6
 P.W. 
Profil

Posty: 140
Przepisy: 399
Artykuły: 0

Odp: Odp: Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

05 maj 2009 22:47
Doro napisał(a):

msewka napisał(a):

Pierogi mrozicie surowe czy ugotowane? Ja nigdy nie zamrażałam,więc nie wiem.

Ewa, zamrazam surowe. Zrobione pierogi klade na deseczke i wkladam do zamrazalnika, zeby sie zamrozily. Po zamrozeniu przekladam do woreczkow, i do zamrazalki. Wtedy nigdy nie beda posklejane, napewno wiecej kobiet tak robijest wyprobowane.



TEŻ TAK ROBIĘ , A PIEROGI MOŻNA ZAMRAŻAĆ W TEN SPOSÓB GOTOWANE I SUROWE. Z TYM ŻE GOTOWANE PIEROGI WYJMUJĄC Z ZAMRAŻALKI WRZUCAMY NA GORĄCĄ WODĘ I RAZ DWA DO JEDZENIA A MROŻONE JEDNA MUSZĄ SIĘ POGOTOWAĆ TROCHĘ.


Opis: Gotowanie to moja pasja :-)
Oceń:
0
astra
offline
Mistrz Kuchni

astra
 P.W. 
Profil

Posty: 605
Przepisy: 37
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

06 maj 2009 12:35
kasia 100 napisał(a):


Chciałabym otworzyć małą pierogarnię- na zasadzie fast foodu...I stąd moje pytanie...pierogi wyrabiane byłyby ręcznie , tyle że jest czasochłonne ich gotowanie na miejscu- a mój interes opierałby się na tym że klient nie czeka, tylko dostaje do ręki...i idzie dalej...Jak to można załatwić inaczej....Będę wdzięczna za odpowiedź.

Kolo mnie jest pierogarnia ale pierozki robione są na miejscu i bywa tak,że trzeba troszke poczekac. Ale nikomu to nie przeszkadza i zawsze stoi w kolejce jakies 10 osob.
msewka
offline
Srebrny Ekspert

msewka
 P.W. 
Profil

Posty: 4189
Przepisy: 594
Artykuły: 0

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

07 maj 2009 19:07
Dzięki za radę.
Persik
offline
Srebrny Ekspert

Persik
 P.W. 
Profil

Posty: 913
Przepisy: 1125
Artykuły: 42

Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów

10 maj 2009 13:51
w żołądku tam ich miejsce


Opis: życie to chwila
Oceń:
0
 

Odpowiedz na/ edytuj przechowywanie ugotowanych pierogów

Musisz być zalogowany. Jeśli nie masz konta, zarejestruj się.
 

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane