Schab z piekarnika

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Schab z piekarnika

misia5
  • misia5

  • Posty: 1601
  • Przepisy: 517
  • Artykuły: 0
Ciekawy pomysł Możesz podzielić się przepisem ? Brzmi smakowicie i chętnie poznam sposób przygotowania takiego nadziewanego schabu

Odp: Schab z piekarnika

efu7
  • efu7

  • Posty: 15
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
roladę ze schabu można po prostu owinąć folią aluminiową szczelnie i piec odpowiednio krótko. Ja niestety ostatnio przedobrzyłam i wyszedł suchy, teraz już wiem, że wystarczyłoby pół godziny na taką małą roladkę A robiłam z szynką wędzoną w rodzaju parmeńskiej i suszonymi pomidorami W ogóle schab jest najlepszy po jak najkrótszej obróbce cieplnej, dlatego nie nadaje się do gulaszu (przetestowałam )

Odp: Odp: Odp: Schab z piekarnika

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 357
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ooooo. Schab ze śliwkami. Mój ulubiony. Bałem się go robić, bo mi zwykle z piekarnika suche mięso wychodzi. Nie pomyślałem o tej formie. Jak dobrze czasem zajrzeć na forum. Gdyby nie Wy to pewnie czekałbym na ten schab do następnej wizyty u rodziców lub teściów A tak sam spróbuję zrobić

Odp: Odp: Schab z piekarnika

ciasteczka
Dzięki dziewczyny. Na Was zawsze można liczyć. Wypróbuję Wasz sposób, bo na całe szczęście mam w domu takie naczynie. W końcu będzie coś pysznego ze schabu pieczonego, a nie nie wiadomo co czym można okna wybijać

Odp: Odp: Schab z piekarnika

mocsłodkości
Też tak piekę schab. Tak jak pisała migotka28 schab to chude mięso więc mimo wszystko nie będzie super ekstra soczyste. Możesz spróbować owinąć go w plastry boczku wędzonego Postępować jak pisała migotka28 a potem przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i przyrumienić lekko boczek.

Odp: Schab z piekarnika

migotka28
  • migotka28

  • Posty: 3
  • Przepisy: 989
  • Artykuły: 0
Ja piekę w naczyniu żaroodpornym. Przykrywam pokrywką lub dokładnie folią aluminiową, podlewam odrobiną wody lub bulionu i w trakcie pieczenia ze 3 razy polewam tym sosem. No i czas pieczenia jest ważny- 1kg mięsa 1 godzina pieczenia i jest ok. Wiadomo schab jest chudym mięsm i nie wyjdzie takie soczyste jak np. karkówka ale nie wychodzi suchy wiórek.

Odp: Schab z piekarnika

zielonka
  • zielonka

  • Posty: 55
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Nie wiem, czy da się zrobić soczyste mięso w otwartym naczyniu. Może gdybyś je co chwilę polewała wodą/rosołem? Albo piekła je wstępnie obsmażone, żeby je "zamknąć". Nigdy nie próbowałam, więc nie ręczę za takie sposoby.
U mnie zamiast rękawa rządzi naczynie żaroodporne z pokrywką.

Schab z piekarnika

ciasteczka
Macie jakiś pomysł jak upiec schab nadziewany bez rękawa? Nie żeby to było ciężko wydedukować, bo ktoś powie upiecz bez niego Jednak pojawia się inny problem. Mięso suche na wiórek. Co zrobić, żeby mięso było soczyste?

Odpowiedz na/ edytuj Schab z piekarnika