Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Obserwuj wątek

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

B.Sadowska80
Olej kokosowy jest okej, sama czasem używam, ale wystrzegam przed masłem klarowanym. Ktoś, gdzieś, rozpowiada że super rozwiązanie, że się nie pali tak szybko jak zwykłe masło, ale jest przy tym strasznie niezdrowe. :/

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

beatriks
  • beatriks

  • Posty: 16
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja smaruję olejem kokosowym. Chyba, że mielone. Ono puszcza swój "sok".

Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

ola29
  • ola29

  • Posty: 3
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Czy wtedy to miesko nie ma bardziej gotowanego smaku niz smażoanego?

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

kulinarnyprzemek
Papier do pieczenia, albo worki do smazenia. pozdrawiam

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

ZbigniewMalar
Moim zdaniem najlepiej będzie- tak jak mówili poprzednicy- użyć do tego celu papieru do pieczenia. Mięso wyjdzie soczyste, a przede wszystkim bez przypalania i niepotrzebnego brudzenia

Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

biedroneczki
Ja smażę na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Czasem używam też papieru do pieczenia - wcześniej marynuję mięso w przyprawach. 

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

mandaryn_ka
Ktoś już wcześniej radziły by zastosować ten myk z reklam czyli po prostu położyć papier do pieczenia na patelnię

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

julianna89
Ja od kilku lat smażę mięso z kurczaka na zwykłej patelni i podlewam wodą , zdrowo, a smakowo moim zdaniem też nie jest gorsze od smażenia na tłuszczu. Póki co patelnia też cała, ale trzeba cały czas pilnować, żeby woda nie wyparowała.

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

basiamig
  • basiamig

  • Posty: 5
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Polecam smażyć nawet na zwykłej patelni mięso bądź ryby ale wcześniej położyć na nią papier do pieczenia. Nic nie przywiera a na dodatek zdrowo i czysto

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

aaaishaaa
  • aaaishaaa

  • Posty: 9
  • Przepisy: 37
  • Artykuły: 1
ja normalnie marynuję w czymś mięso np kurczaka, rozgrzewam patelnię i wrzucam mięso, obsmażam ze wszystkich stron i gotowe. Albo robię taki ala papirus, papier śniadaniowy zwilżam woda, sypię przyprawy, wkładam w top filety i kładę w tym papierku na patelnię

Odpowiedz na/ edytuj Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni