Smażenie na maśle

Obserwuj wątek

Odp: Smażenie na maśle

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 364
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Dzięki drogie panie Zastanawiam czemu na to sam nie wpadłem. Dolanie oleju to przecież takie proste rozwiązanie. Nie wspomnę już o maśle klarowanym Jak to dobrze, że jest to forum

Odp: Odp: Smażenie na maśle

mocsłodkości
ciasteczka napisał(a):

Ja też uwielbiam smażyć na maśle Najlepszym sposobem na to, by masło się nie przypalało jest dodać na patelnię razem z nim niewielką ilość oleju. Ja tak robię od zawsze i jeszcze mi się masło nie przypaliło


Dokładnie. Ja też tak robię. Gdy smażę na maśle dodaję do niego 2-3 łyżki oleju rzepakowego. Dzięki temu masło się nie przypali. Możesz też użyć do smażenia masła klarowanego. Ono się nie przypala

Odp: Smażenie na maśle

ciasteczka
Ja też uwielbiam smażyć na maśle Najlepszym sposobem na to, by masło się nie przypalało jest dodać na patelnię razem z nim niewielką ilość oleju. Ja tak robię od zawsze i jeszcze mi się masło nie przypaliło

Smażenie na maśle

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 364
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam kotlety lub ryby smażone na maśle. Ten aromat jest genialny. Niestety takie smażenie ma też swoje ciemne strony. Praktycznie zawsze masło mi się przypala. Co zrobić, żeby tak się nie działo? Każda uwaga na wagę złota.

Odpowiedz na/ edytuj Smażenie na maśle