Trochę wyjaśnień.

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Trochę wyjaśnień.

luna19
  • luna19

  • Posty: 1158
  • Przepisy: 572
  • Artykuły: 0
No skoro juz wszystko jasne to koniec tematu
Sama wiem jak to jest kiedy ktos sie podszywa i kopiuje i spamuje
prowadzę forum .. takie małe ale zawsze coś.. może kiedyś się rozrośnie
zawsze chciałam coś takiego stworzyć wiec kiedy nadarzyła się okazja i się naumialam to sobie zrobilam
Fotografia jest moją drugą pasją po gotowaniu i nie ukrywam , posiadam dośc obszerną galerię na www.garnek.pl/luna19 nie używam innych nickow, ponieważ wszystkie moje zdjęcia oznaczam wlasnym logo .. tak dla zasady.
Wcale sie tez nie dziwię Waszemu zachowaniu.. wpadla nowa, daje przepisy z innych stron to trzeba to sprawdzić...
Owszem podaję przepisy tu i tam oprócz tego mam taką wlasną stronke gdzie nie wpuszczam piszących .. taką dla siebie. daje czasem cos do gazet , taka jestem wszędobylska jak nasza Babciagramolka ) pozdrowienia dla buni
pozdrowienia dla czuwającej administracji

Odp: Trochę wyjaśnień.

junette
  • junette

  • Posty: 134
  • Przepisy: 54
  • Artykuły: 1
Jedno wielkie nie porozumienie wyszło z mojej strony, chciałam pomóc a wyszło inaczej Po prostu jak widzę plagiaty to szlak mnie trafia że ludzie dodają przepisy żeby tylko zdobyć punkty. I zaśmiecają tak fajną stronkę. Jeszcze raz przepraszam Cię Luno za to głupie nie porozumienie.

Odp: Odp: Trochę wyjaśnień.

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 268
  • Artykuły: 1
Babciagramolka napisał(a):

Dalszy ciąg wyjaśnień.
Po pierwsze małe wytłumaczenie skierowane do Luny19- nie gniewaj się proszę o to sprawdzanie i nieporozumienie na wstępie. Mamy na stronie ogromny problem z kopiarzami.- stąd taka a nie inna reakcja .
Wszystkim wyjasniam i imieniu Luny19- Luna robi fantastyczne zdjęcia ( wygladają jak u zawodowców ) a na dodatek obłędnie dekoruje swoje potrawy.
Strona GarKulinar jest forum założonym przez Lunę19 i jej córę ( tez tam bywam ) - i wszystkie swoje przepisy tam wstawia. Tak jak i wielu z nas ma też swoje przepisy na innych stronach.Jak mi Luna19 mówiłóa zawsze wstawia pod swoim nickiem - tak , ze jak gdzieś jest jej przepis pod innym nickiem to znaczy , że ktoś go jej podebrał.

Mając na uwadze powyższe tak sobie myślę , że warto by jeśli już gdzieś wcześniej wstawialiśmy swoje przepisy pod innymi nickami to pod przepisem zaznaczyć to ( np ,, przepisy wstawiałam też na innych stronach jako....) i wszystko bedzie jasne bo mozemy niepotrzebnie urazić kogoś sprawdzając przepisy - a przecież moderator nie wie czy taki przepis jest skopiowany czy po prostu ktoś go wstawił pod innym nickiem.
Tak żeby uniknąć dyskusji nie uwierzę by ktoś wstawiał np na wielu stronach pod 10 nickami .

Buniu, widzę, że zrobił się problem! Zapytałam Lunę19 o to pod jakimi nickami jest na innych stronach, właśnie po to by uniknąć jakichkolwiek niepotrzebnych starć. Nie sądzę, aby mogła poczuć się urażona tak treścią jak i formą pytania. Jej zdjęcia są tak profesjonalne, że komuś mniej doświadczonemu mogą wydać się podejrzane (niestety na tej stronie to norma, że jeśli zdjęcie jest dobre, a użytkownik nowy, to na 99% jest to plagiat). A junette dopiero uczy się sprawdzać i na pewno nie miała złych intencji, zresztą jak widzę zedytowała swój post i przeprosiła. Luna 19jest wyjątkiem od reguły, sama wiesz ile banujesz przepisów nowych użytkowników! Jest to przerażające, że na sprawdzonych np. 5 nowych, 4 wstawia na powitanie kradzione przepisy i zdjęcia!
Dlatego Lunę19 przepraszamy za niefortunne powitanie i życzę miłego bycia wśród nas!


zmieniono 1 raz (ostatnio 26 cze 2010 09:37 przez Henia)

Odp: Trochę wyjaśnień.

Babciagramolka
Dalszy ciąg wyjaśnień.
Po pierwsze małe wytłumaczenie skierowane do Luny19- nie gniewaj się proszę o to sprawdzanie i nieporozumienie na wstępie. Mamy na stronie ogromny problem z kopiarzami.- stąd taka a nie inna reakcja .
Wszystkim wyjasniam i imieniu Luny19- Luna robi fantastyczne zdjęcia ( wygladają jak u zawodowców ) a na dodatek obłędnie dekoruje swoje potrawy.
Strona GarKulinar jest forum założonym przez Lunę19 i jej córę ( tez tam bywam ) - i wszystkie swoje przepisy tam wstawia. Tak jak i wielu z nas ma też swoje przepisy na innych stronach.Jak mi Luna19 mówiłóa zawsze wstawia pod swoim nickiem - tak , ze jak gdzieś jest jej przepis pod innym nickiem to znaczy , że ktoś go jej podebrał.

Mając na uwadze powyższe tak sobie myślę , że warto by jeśli już gdzieś wcześniej wstawialiśmy swoje przepisy pod innymi nickami to pod przepisem zaznaczyć to ( np ,, przepisy wstawiałam też na innych stronach jako....) i wszystko bedzie jasne bo mozemy niepotrzebnie urazić kogoś sprawdzając przepisy - a przecież moderator nie wie czy taki przepis jest skopiowany czy po prostu ktoś go wstawił pod innym nickiem.
Tak żeby uniknąć dyskusji nie uwierzę by ktoś wstawiał np na wielu stronach pod 10 nickami .

Odp: Trochę wyjaśnień.

junette
  • junette

  • Posty: 134
  • Przepisy: 54
  • Artykuły: 1
Dobrze przełamie swoje opory! I będę mówić na TY

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Trochę wyjaśnień.

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 268
  • Artykuły: 1
junette napisał(a):

oczywiście szanuje ten zwyczaj ale ciężko mówić do kogoś kto jest dużo starszy ode mnie na ty. Wolę pozostać przy "pani" i mam nadzieję że nikogo tym nie urażę
pozdrawiam

A ja zgadzam się z Bahusem i proszę jednak o formę TY! Różnica wieku jest tu zupełnie bez znaczenia! ( tu wszystkie jesteśmy młode!)O, przepraszam, bo zaraz słusznie oberwie mi się od Bahusa, WSZYSCY JESTEŚMY MŁODZI!

Odp: Odp: Odp: Trochę wyjaśnień.

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 268
  • Artykuły: 1
junette napisał(a):

Tak czytam pań posty i w 99% się zgadzam! Ten jeden procent to do wypowiedzi Pani Heni otóż mam 22 lata zdobyłam już wykształcenie kucharza a gotuje od 11 roku życia, ponieważ rodzice nie mieli czasu zająć się mną i moim rodzeństwem. Dla mnie możliwe jest że 20 letnia osoba zna dużo przepisów No oczywiście widać kiedy ktoś daje 20 przepisów których nie używa się na co dzień tylko raz od święta.Też osobiście nie toleruje plagiatów bo swoje potrawy są najlepsze i zawsze fajnie jest za każdym razem poeksperymentować na własnych przepisach w celu udoskonalenia ich. Mam nadzieje Pani Heniu że moje zdanie i lekkie skomentowanie Pani posta nie uraziło Panią, w każdym bądź razie nie miałam takiego celu.
Pozdrawiam

Oczywiście, ze mnie nie uraziło! Może za bardzo uogólniłam, myślałam o konkretnej osobie. I chodziło mi też o takie osoby, które dla jakiejś niezrozumiałej dla mnie ambicji wstawiają przepisy na czysty barszczyk z torebki lub budyń z torebki. Nie mają nic do powiedzenia i zamiast pobyć na stronie, pouczyć się wymyślają przepisy nie mając pojęcia o gotowaniu. A takie młode osoby jak Pani z przyjemnością tu witam! i z przyjemnością z Panią rozmawiam! Pozdrawiam!

Odp: Trochę wyjaśnień.

Babciagramolka
junette- przyzwyczaisz się do ,, tykania " .Tu nie ma starszych lub młodszych. Są pasjonaci gotowania .A można być lepszym specem od garów mając 20 lat niż 50 .Wszystko zależy od praktyki i chęci. Ja potwierdzam to co mam w podpisie-,,Mówcie mi Buniu " .Łatwiej się po prostu tak rozmawia .

Odp: Trochę wyjaśnień.

Bahus
  • Bahus

  • Posty: 2977
  • Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
No przymusu nie ma.....

Odp: Odp: Odp: Odp: Trochę wyjaśnień.

junette
  • junette

  • Posty: 134
  • Przepisy: 54
  • Artykuły: 1
oczywiście szanuje ten zwyczaj ale ciężko mówić do kogoś kto jest dużo starszy ode mnie na ty. Wolę pozostać przy "pani" i mam nadzieję że nikogo tym nie urażę
pozdrawiam

Odpowiedz na/ edytuj Trochę wyjaśnień.