Wspóle gotowanie

Obserwuj wątek

Odp: Wspóle gotowanie

A.B.
  • A.B.

  • Posty: 1458
  • Przepisy: 259
  • Artykuły: 4
mniam,to dopiero schabik,czy schabik może mieć lekko korzenny smak,bo ja daję wam goździki,lub jeśli ktoś woli wersję słodszą 3 duże, twarde jabłka,aby podczas pieczenia mięsko miało słodszy posmak i super sosik

Odp: Wspóle gotowanie

Doro
  • Doro

  • Posty: 2811
  • Przepisy: 8
  • Artykuły: 0
Ja dodaje musztarde (ostra) i 3 swieze czerwone papryki.

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
To ja zaczynam kroki radykalne - ciacham schab na 16 kawałków nacinając tak by były złączone spodem . Potem przygotujemy farsz który się wsadzi w nacięcia ( co drugie ) - całość zwiąże .Na końcu pokroimy tak by na porcję wchodziły 2 plastry z nadzieniem między nimi .

zmieniono 1 raz (ostatnio 20 kwi 2010 16:48 przez Babciagramolka)

Odp: Wspóle gotowanie

eli_555
  • eli_555

  • Posty: 866
  • Przepisy: 1175
  • Artykuły: 12
Dodaję kilka ząbków czosnku do marynaty.Bez niego nie może się obejść.I suszoną żurawinę do nadzienia.

zmieniono 2 razy (ostatnio 20 kwi 2010 14:38 przez eli_555)

Odp: Wspóle gotowanie

caroline1983
To gotujemy dalej
Daję 1 kg schabu bez kości oraz czerwone półwytrawne wino.

Odp: Odp: Wspóle gotowanie

caroline1983
Czyli udka marynujemy w maslance, gotowe wyjmujemy, nacieramy rozmarynem i papryka. polewamy miodem i przyprawiamy jałowcem. Suszone jabłka, gruszki i sliwki moczymy. Układamy w brytwance przygotowane udka, obkładamy je suszonymi owocami i pieczemy. Podajemy z pikantnym ananasem i ugotowanym brązowym ryzem

Odp: Wspóle gotowanie

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
kurczaczek z owocami...mniam...a do tego może brązowy ryż?

Odp: Wspóle gotowanie

caroline1983
Proponuję obłozyc suszonymi śliwkami, gruszkami i jabłkami (namoczonymi wcześniej) i zapiec w brytfance.

Odp: Wspóle gotowanie

Babciagramolka
Polewam odrobiną miodu i smaruję dodatkowo zmielonym jałowcem ( będą dzikie )

Odp: Wspóle gotowanie

A.B.
  • A.B.

  • Posty: 1458
  • Przepisy: 259
  • Artykuły: 4
udka poporcjowane,wyjęte i natarte rozmarynem i papryką

Odpowiedz na/ edytuj Wspóle gotowanie