Zielone kopytka

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Zielone kopytka

mocsłodkości
skuter5 napisał(a):

O super. Na to bym nie wpadł. Prędzej wpakowałbym zielony barwnik spożywczy Ile szpinaku trzeba zblendować, żeby kolor był choć trochę zielony? Ważne czy jest świeży czy może być też mrożony?


Możesz użyć i mrożonego i świeżego szpinaku. Ja używam garści szpinaku świeżego. Blanszuję go nad parą wodną potem miksuję z niewielką ilością wody. Powstała masę dodaję do masy ziemniaczanej i wyrabiam. Potem już wszystko jak z tradycyjnymi kluseczkami.

Odp: Zielone kopytka

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 368
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
O super. Na to bym nie wpadł. Prędzej wpakowałbym zielony barwnik spożywczy Ile szpinaku trzeba zblendować, żeby kolor był choć trochę zielony? Ważne czy jest świeży czy może być też mrożony?

Odp: Zielone kopytka

misia5
  • misia5

  • Posty: 1603
  • Przepisy: 518
  • Artykuły: 0
Zielone kopytka możesz uzyskać dodając do masy ziemniaczanej zblendowany szpinak. Im więcej go dodasz tym bardziej będzie intensywny kolor. Możesz też użyć pokrzyw lub sproszkowanego młodego jęczmienia ( osobiści używam tylko szpinaku, za pozostałe składniki nie ręczę )

Zielone kopytka

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 368
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Byliśmy ostatnio u znajomych i tam poczęstowano nas zielonymi kopytkami. Były pyszne. Czym można zabarwić ciasto na zwykłe kopytka, by uzyskać kolor zielony? A jak uzyskać inne kolory takich kluseczek? Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi.

Odpowiedz na/ edytuj Zielone kopytka