Ziemniaki z ogniska

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Ziemniaki z ogniska

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 368
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja ziemniaki owijam w folię aluminiową, do której dodaję niewielką ilość soli oraz masło. Wychodzą mega pyszne i delikatne. Przed podaniem można posypać je świeżym koperkiem albo szczypiorkiem lub zieloną cebulką

Odp: Ziemniaki z ogniska

ciasteczka
mocsłodkości napisał(a):

Uwielbiam jeść ziemniaki pieczone w ognisku. Ich smak i aromat zostają potem na długo w pamięci. Dodajecie coś do ziemniaków, czy pieczecie je bez dodatków? Ja osobiście uwielbiam takie pieczone bez niczego. Potem masełko i odrobina soli, której i tak potem nie dodaję bo zapominam A wy?


Mmmmmm. Ziemniaki z ogniska to coś z czym kojarzy mi się dzieciństwo u babci na wsi. Już od sierpnia robiliśmy ogniska i "pakowaliśmy" do nich ziemniaki Na dodatek piekliśmy w też jabłka Nabijaliśmy je na patyki i potem dawaj nad ognień Smakowały wybornie. 

Ziemniaki z ogniska

mocsłodkości
Uwielbiam jeść ziemniaki pieczone w ognisku. Ich smak i aromat zostają potem na długo w pamięci. Dodajecie coś do ziemniaków, czy pieczecie je bez dodatków? Ja osobiście uwielbiam takie pieczone bez niczego. Potem masełko i odrobina soli, której i tak potem nie dodaję bo zapominam A wy?

Odpowiedz na/ edytuj Ziemniaki z ogniska