Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Francuska potrawa z fasoli, mięsa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wędlin, warzyw i pomidorów. Fasolę umyć, namoczyć na kilka godzin i gotować w tej samej wodzie, w której się

Francuska potrawa z fasoli, mięsa

Składniki:

Francuska potrawa z fasoli, mięsa

 

Sposób przygotowania:

Francuska potrawa z fasoli, mięsa

Fasolę umyć, namoczyć na kilka godzin i gotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Mięso i wędlinę podzielić na większe cząstki i obrumienić na tłuszczu. Dodać warzywa umyte, oczyszczone oraz pokrajane w paski i chwilę razem podsmażyć. Mięso i warzywa dodać do gotowanej fasoli z wywarem, włożyc pomidory obrane i podzielone na cząstki. Dusić lub piec pod przykryciem na słabym ogniu ok 1 godz. Przyprawić do smaku, dolać wina. Podawać jako danie jednogarnkowe z surówką (sałatą zieloną) lub napojem warzywnym czy owocowym.


Zobacz książkę kucharską Kuchnia francuska