jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Francuska przystawka z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Połączenie gruszki i sera pleśniowego jest pyszne- wykorzystuje je także przy sporządzaniu innych dań! POLECAM!

Francuska przystawka z gruszką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Francuska przystawka z gruszką

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Francuska przystawka z gruszką

ETAP 1

Francuska przystawka z gruszką
na mniejsze części dzielimy orzechy

Orzechy siekamy na mniejsze części.

ETAP 2

Francuska przystawka z gruszką
Pleśniowy ser dzielimy na mniejsze części

Ser kroimy w kostkę. Gruszki myjemy i osuszamy.

ETAP 3

Francuska przystawka z gruszką
Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty

Ciasto francuskie rozwijamy. Gruszki kroimy w plasterki około 0,5 cm. W zależności od wielkości owoców ciasto dzielimy za pomocą radełka na ok 9 części.

ETAP 4

Francuska przystawka z gruszką
Poporcjowane ciasto przekładamy na blaszkę

Otrzymane prostokąty smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posmarowane przekładamy na przygotowaną blaszkę. Na ich środki wykładamy przygotowane gruszki.

ETAP 5

Francuska przystawka z gruszką
Na gruszki wykładamy pozostałe składniki ciasteczek: ser i orzechy

Na gruszki wykładamy orzechy i ser pleśniowy. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Blaszkę z przygotowanymi wytrwanymi ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut w 190°C. Gdy brzegi się zarumienią wyjmujemy całość.