Francuska zupa cebulowa

Babcia Halinka - Przepis na: Francuska zupa cebulowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Francuska zupa cebulowa
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć


czas:

Francuska zupa cebulowa - SKŁADNIKI:

  • 6 cebul (ok 400 g)
  • 1 łyżka mąki
  • 60 g masła
  • 4 łyżki śmietanki
  • 100 g tartego sera
  • 6 dużych grzanek z białego chleba
  • sól
  • pieprz

Francuska zupa cebulowa - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć mąką, wymieszać, chwilę podrumienić, po czym dodać sól, pieprz i ok 1/2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Dodać śmietankę, rozlać na porcje, na wierzchu położyć jedną lub dwie grzanki, zasypac tartym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10-15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Francuska zupa cebulowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia francuska
Ratatouille w cukinii Francuski Creme Brulee Tosty francuskie z dżemem i kiwi
Quiche ze szparagami i kabanosem Far Breton wg Polpal Tarta czekoladowa z winogronami
Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tort świętego Honoriusza Szparagi z szynką i serem po francusku
Homar z ziołowym masłem i bagietką Jajko pod puszystą chmurką Imprezowe winogronka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane