Francuska zupa cebulowa

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Francuska zupa cebulowa
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć


czas:

Francuska zupa cebulowa - SKŁADNIKI:

  • 6 cebul (ok 400 g)
  • 1 łyżka mąki
  • 60 g masła
  • 4 łyżki śmietanki
  • 100 g tartego sera
  • 6 dużych grzanek z białego chleba
  • sól
  • pieprz

Francuska zupa cebulowa - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć mąką, wymieszać, chwilę podrumienić, po czym dodać sól, pieprz i ok 1/2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Dodać śmietankę, rozlać na porcje, na wierzchu położyć jedną lub dwie grzanki, zasypac tartym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10-15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Francuska zupa cebulowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia francuska
Mus czekoladowo kasztanowy Francuskie bagietki Tosty francuskie
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą Pain bouillie - chleb zaparzany Kacze uda confit
Alzackie podpłomyki Waniliowy crème brûlée Quiche z kurczakiem i pieczarkami
Pomarańczowe brioszki Ślimaczki z pesto i pieczarkami Coq au vin w cieście

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane