Francuska zupa cebulowa

Babcia Halinka - autor przepisu Francuska zupa cebulowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Francuska zupa cebulowa
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć


czas:

Francuska zupa cebulowa - SKŁADNIKI:

  • 6 cebul (ok 400 g)
  • 1 łyżka mąki
  • 60 g masła
  • 4 łyżki śmietanki
  • 100 g tartego sera
  • 6 dużych grzanek z białego chleba
  • sól
  • pieprz

Francuska zupa cebulowa - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć mąką, wymieszać, chwilę podrumienić, po czym dodać sól, pieprz i ok 1/2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Dodać śmietankę, rozlać na porcje, na wierzchu położyć jedną lub dwie grzanki, zasypac tartym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10-15 minut.



Komentarze do Francuska zupa cebulowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia francuska
Homar z ziołowym masłem i bagietką Jajko pod puszystą chmurką Imprezowe winogronka
Moje paszteciki z pieczarkami Pieczona cygara z ciasta filo z kozim serem na sałatce z cykorii i pomarańczy Czekoladowa tarta z borówkami i nutą cytryny
Sałatka z wędzonym łososiem i sosem francuskim Tarta cytrynowa na kruchym cieście Brioche z kremem patissiere
Tarta z wędzonym łososiem Crème caramel - klasyczny karmelowy deser [film] Tatar wołowy po francusku [film]
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane