Francuska zupa cebulowa

Babcia Halinka - Przepis na: Francuska zupa cebulowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Francuska zupa cebulowa
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć


czas:

Francuska zupa cebulowa - SKŁADNIKI:

  • 6 cebul (ok 400 g)
  • 1 łyżka mąki
  • 60 g masła
  • 4 łyżki śmietanki
  • 100 g tartego sera
  • 6 dużych grzanek z białego chleba
  • sól
  • pieprz

Francuska zupa cebulowa - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć mąką, wymieszać, chwilę podrumienić, po czym dodać sól, pieprz i ok 1/2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Dodać śmietankę, rozlać na porcje, na wierzchu położyć jedną lub dwie grzanki, zasypac tartym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10-15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Francuska zupa cebulowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia francuska
Konfitura z czerwonej cebuli Tarta fine z jabłkami Żabie udka po francusku
Quiche z kurczakiem i pomidorami Ratatouille w cukinii Francuski Creme Brulee
Tosty francuskie z dżemem i kiwi Quiche ze szparagami i kabanosem Far Breton wg Polpal
Tarta czekoladowa z winogronami Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tort świętego Honoriusza

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane