Francuska zupa cebulowa

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Francuska zupa cebulowa
oceń:  
ocena: 1/5
głosów: 1

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć


czas:

Francuska zupa cebulowa - SKŁADNIKI:

  • 6 cebul (ok 400 g)
  • 1 łyżka mąki
  • 60 g masła
  • 4 łyżki śmietanki
  • 100 g tartego sera
  • 6 dużych grzanek z białego chleba
  • sól
  • pieprz

Francuska zupa cebulowa - PRZYGOTOWANIE:

Cebule pokrajać drobno i przesmażyć an maśle na ciemnozłoty kolor, oprószyć mąką, wymieszać, chwilę podrumienić, po czym dodać sól, pieprz i ok 1/2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 20 minut. Dodać śmietankę, rozlać na porcje, na wierzchu położyć jedną lub dwie grzanki, zasypac tartym serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na 10-15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Francuska zupa cebulowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia francuska
Pularda ze smardzami Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Tarte flambée  (Flammkuchen), czyli prawie pizza
Clafoutis ze skarmelizowanymi jabłkami Kurczak z fasolą po francusku Tarta z kremem cytrynowym
Tarta wiśniowa pod kokosową kruszonką Pate z wątróbki z galaretką z jabłek Kurczak w czerwonym winie
Konfitura z czerwonej cebuli Tarta fine z jabłkami Żabie udka po francusku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane