szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Francuskie cebularzyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przekąski z ciasta francuskiego z cebula i kropka keczupu.

Francuskie cebularzyki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie cebularzyki

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie cebularzyki
Z ciasta francuskiego szklanką wycinamy kółka i nakłuwamy je widelcem. Cebule kroimy na plasterki i rozdzielamy na krążki. Na każde kółko ciasta nakładamy krążek cebuli i zwijamy boki do środka. Środki cebul kroimy w drobną kostke. Jajka roztrzepać z jogurtem. Dodać pokrojona cebule, zioła, sól i pieprz. Ciasto przełożyć do papilotek, do środka wlać łyżka jajko z cebula. Włożyc do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 20 minut w 180 stopniach. Podawać z kropka keczupu.
Francuskie cebularzyki
Potrzebujemy ciasto francuskie, jajka, cebule
Francuskie cebularzyki
Cebule kroimy w plasterki i rozdzielamy na krążki
Francuskie cebularzyki
Na kółko ciasta nakładamy krążek cebuli i zwijamy boki
Francuskie cebularzyki
Jajka mieszamy z cebulką posiekana w kosteczke