cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Książka Kucharska: Najpyszniejsze ciasteczka

Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niezwykle proste, szybkie do przygotowania, a na dodatek pyszne, chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie

Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery

 

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • ok. 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • ok. 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • oraz krokant orzechowy

Sposób przygotowania:

Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery
-Rozwinięte ciasto posypać cynamonem i cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym. -Można posypać również krokantem orzechowym / u mnie część/ . -Zwinąć rulon z jednej strony do połowy, a następnie z drugiej strony. -Złożone ciasto pokroić na centymetrowe plastry. -Ułożyć na blasze zachowując odstępy pomiędzy ciastkami. -Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200-220 st.C ok.15 min.
Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery
Rozłożone ciasto posypać cukrem i cynamonem.
Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery
Zwinąć boki ciasta z obu stron do środka.
Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery
Zwinięte ciasto pokroić w centymetrowe ciasteczka.
Francuskie ciastka cynamonowe -Palmiery
Piec w piekarniku nagrzanym do temp 200-220 st C.