SUPERPRZEPIS

Francuskie krążki z fetą, oliwkami

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Francuskie krążki z fetą, oliwkami Więcej zdjęć (4)

Francuskie krążki z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej

Składniki:

Francuskie krążki z fetą, oliwkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie krążki z fetą, oliwkami
Rozwijamy ciasto francuskie. Ser feta kroimy w kostkę, pomidory kroimy na mniejsze kawałki i układamy na cieście wraz z oliwkami, zwijajmy ciasto w rulon, za każdym zwinięciem dokładamy kawałki sera, oliwki i kawałki pomidora, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Kroimy ciasto w krążki co ok. 2 cm. Krążki układamy na posypanej mąką blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, pieczemy ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Gorące krążki wykładamy na talerz, są pyszne zarówno ciepłe jak i na zimno.
Francuskie krążki z fetą, oliwkami
Ser feta kroimy w kostkę, pomidory kroimy na mniejsze kawałki i układamy na cieście wraz z oliwkami
Francuskie krążki z fetą, oliwkami
za każdym zwinięciem dokładamy kawałki sera, oliwki i kawałki pomidora
Francuskie krążki z fetą, oliwkami
Krążki układamy na posypanej mąką blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika